Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Τραγανές έξω, αφράτες μέσα: Η τεχνική της γιαγιάς για τις πιο απολαυστικές πατάτες φούρνου

Τραγανές έξω, αφράτες μέσα: Η τεχνική της γιαγιάς για τις πιο απολαυστικές πατάτες φούρνου

Μια από τις αγαπημένες μας τροφές είναι φυσικά οι πατάτες. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Με την ευκαιρία, δείτε την ιδανική τεχνική για πουρέ πατάτας.

Ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους είναι το ψήσιμο στον φούρνο. Είτε μόνες τους είτε με την συνοδεία κρέατος, ψαριού ή λαχανικών, οι πατάτες φούρνου είναι ένα πιάτο που έχουμε λατρέψει από τα παιδικά μας χρόνια.

Θέλουμε να είναι crispy απέξω και μαλακές από μέσα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές συρρικνώνονται και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το cookbook του Samin Nosrat, υπάρχει μια απλή και πανέξυπνη τεχνική: Πρέπει να βράσεις τις πατάτες σου σε αλατισμένο νερό πριν τις ψήσεις στον φούρνο.

Πώς θα το κάνεις: Αλάτισε το νερό στην κατσαρόλα και φέρε το σε βράση. Βάλε μέσα τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια κόψτες όπως εσύ θες.

Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστες για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, γύρισέ τες από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αυτό τα έχει ως αποτέλεσμα ένα καραμελωμένο εξωτερικό και ένα μαλακό εσωτερικό.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυγοφέτες φούρνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά: 6 φέτες ψωμί του τοστ 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη 2 κ.σ. σταφίδες 4 ...