Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Συνάντηση για το έργο “e-Services Education” στο ΑΚΕΘ

Συνάντηση για το έργο “e-Services Education” στο ΑΚΕΘ

Στις εγκαταστάσεις του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ), πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εταιρική συνάντηση και η δραστηριότητα κατάρτισης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού σχεδίου “e-Services Education”, που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+. Το διακρατικό έργο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εταίρων από την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ συντονιστής του είναι η Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur.
Το σχέδιο έχει διάρκεια τριών ετών και στοχεύει στη δημιουργία ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού εργαλείου που βασίζεται σε ΤΠΕ και το οποίο με την εφαρμογή του στην εκπαιδευτική διαδικασία θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό αυτής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες, συζήτησαν την πρόοδο του σχεδίου, ενώ έλαβαν μέρος σε δραστηριότητα κατάρτισης σχετικά με τις λειτουργίες και τη χρήση του εκπαιδευτικού εργαλείου στην πράξη. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 4-10 Μαΐου 2016, και συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι των εταίρων, μεταξύ των οποίων ο Κυβερνήτης της περιοχής Anamur κ. Cengiz CANTÜRK , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur, κ. Mehmet Aziz DAĞISTAN, καθηγητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν ως εταίροι, καθώς και προσωπικό της Διεύθυνσης Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur. Στο σχέδιο επίσης συμμετέχουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, και το 1ο Γυμνάσιο Άρτας.
Εκτός των πολιτιστικών επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή, οι εταίροι παρευρέθηκαν σε συναντήσεις με φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης προκειμένου όχι μόνο να συζητήσουν το σχέδιο “e-services education”, αλλά και για να διερευνήσουν ευκαιρίες επιπλέον συνεργασίας μεταξύ των φορέων. Συγκεκριμένα οι συναντήσεις περιλάμβαναν την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη, το Δημαρχείο Τρικάλων και τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Παπαστεργίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και την διευθύντρια κα. Κάκλα Βασιλική, καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κο. Αγοραστό Κώστα.
Τέλος, και πριν την αναχώρηση τους από Ελλάδα, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.

Δες επίσης

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών – Το νέο ωράριο

Αλλάζει το ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το νέο έτος, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές και ...

Αφήστε μια απάντηση