Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Την Κυριακή το KOZIAKAS MOUNTAIN RACE

Την Κυριακή το KOZIAKAS MOUNTAIN RACE

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου Ν. Τρικάλων «Ξένιος Ζευς», στα πλαίσια μιας σειράς δραστηριοτήτων που έχουν ως σκοπό την τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη του ορεινού μας όγκου διοργανώνει την Κυριακή 15/05/2016 τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία KOZIAKAS MOUNTAIN RACE. Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο αγώνες με εκκίνηση και τερματισμό το χώρο στο παλαιό Δημαρχείο Ελάτης. Η μεγάλη διαδρομή απόστασης 20 χλμ και υψομετρικής διαφοράς 1300 μέτρων απλώνεται στον Κόζιακα φτάνοντας μέχρι το καταφύγιο, σχεδόν στην κορυφή του βουνού, σε μία πραγματικά εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή.
Η μικρή διαδρομή μήκους 8 χλμ και υψομετρικής διαφοράς 600 μέτρων κινείται λίγο πιο πάνω από το χωριό της Ελάτης φτάνοντας όμως μέχρι την κορυφή της Θύρας και διασχίζοντας τα πιο κοντινά πανέμορφα μονοπάτια.
Και οι δύο διαδρομές κινούνται κυρίως σε σηματοδοτημένα μονοπάτια και δασικούς δρόμους.
Στους δύο αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 300 δρομείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις ευρύτερες κοντινές περιοχές, όλοι λάτρεις του βουνού και της φύσης γενικότερα.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων και έχει ως συνδιοργανωτή τον Δήμο Πύλης. Η άμεση και ουσιαστική αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη κου Μιχαλάκη και του Δ/ντή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κου Καρανάσιου λειτούργησε καταλυτικά στη λύση προβλημάτων που προέκυψαν και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Όπως επίσης ευχαριστούμε και το Δήμο Πύλης για τη συμπαράσταση σε αυτή μας την προσπάθεια.
Επίσης δεν θα μπορούσε να γίνει η διοργάνωση χωρίς τους χορηγούς μας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Τρικάλων και τους απίστευτους εθελοντές μας από ορειβατικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, για τους οποίους θα αναφερθούμε σε ειδικό άρθρο.
Σας περιμένουμε λοιπόν να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια των αθλητών από τον πρώτο έως τον τελευταίο στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού και γιατί όχι και σε διάφορα σημεία των διαδρομών.

Δες επίσης

Απολογισμός διετίας 2022-2024 για τη Ν.Ε ΤΕΕ Τρικάλων

Έπειτα από την συμπλήρωση 2 ετών από τη σύσταση της νέας Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων και ...

Αφήστε μια απάντηση