Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Σαν παραμύθι η γιορτή λήξης των κατηχητικών της Ι. Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών

Σαν παραμύθι η γιορτή λήξης των κατηχητικών της Ι. Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών

Μέσα σε μια πολύ όμορφη και πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε η γιορτή λήξης των κατηχητικών της πόλης μας.
Το πρόγραμμα άνοιξε με ύμνους η σχολή βυζαντινής μουσικής υπό τη διεύθυνση του Ευθυμίου Σπύρου και η χορωδία του Αγίου Νεκταρίου με Χριστιανικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Αναγνωστοπούλου Γεωργίας. Ακολούθησε η χορωδία και το χορευτικό των Αγίων Αποστόλων Καλονερίου.
Στη συνέχεια η παιδική χορωδία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας υπό τη διεύθυνση του Λεωνίδα Πλαστάρα παρουσίασε την μουσικοθεατρική παράσταση: Η ΖΩΗ … ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !!!.
Με τραγούδια και δρώμενα, με διαλόγους και ανέκδοτα, με ευρηματικότητα και φαντασία και με ηθοποιούς από μόλις οκτώ… μηνών!!! αναφέρθηκαν στο σύγχρονο τρόπο ανατροφής των παιδιών, στις σπουδές και στα πτυχία, στην κρίση και στην ανεργία, μετατρέποντας τη δυσκολία σε γέλιο, την ανέχεια σε σάτιρα, την ανεργία σε κωμωδία, και
αναδεικνύοντας πάνω από όλα το πόσο στενά συνδέονται η πνευματική με την οικονομική κρίση.
Τα έργο συνόδευε καταπληκτική προβολή που επιμελήθηκε η κ. Μπακάλη Ιωάννα.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά των ενοριών Αγ. Αθανασίου Μπάρας, Αγ. Αθανασίου Πυργετού, Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Παρασκευής Φλαμουλίου, Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, και Πετρωτού που με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους Μπίτη Μαρίας, Ζαχαράκη Ηλία, Κώτη Ιωάννη, Γρηγορίου Ευαγγελίας, Πιτσάκου Περσεφόνης, και Αλεξίου Γιάννας και με χορούς τεσσάρων και πέντε κύκλων δημιούργησαν ένα σωστό πανηγύρι.
Η ορχήστρα που συνόδευε όλη αυτή την πανδαισία και αποτελούνταν κυρίως από φοιτητές ήταν: Πλαστάρα Δέσποινα: Πιάνο – ακορντεόν, Καλιακούδας Άρης: Μπουζούκι, Ρέτος Γιώργος: Κιθάρα, Ντίνας Γιώργος: Κρουστά, Γκότζιας Κώστας: Λαούτο, Καραβίδας Δημήτρης: Κλαρίνο, Καραβίδας Μανώλης: Βιολί, ενώ στα χορευτικά τραγούδησαν και ο Άρης Ντίνας με την Ραφαηλία Ντίνα.
Στον ήχο και στον φωτισμό ο Τσιρόγλου Νίκος
Το κλείσιμο φυσικά αντάξιο της βραδιάς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος πήρε το μικρόφωνο τραγούδησε το Έχε γεια Παναγιά και όλα τα χορευτικά ξεσήκωσαν τον κόσμο χορεύοντας όλα μαζί δεμένα σε έναν μεγάλο τετράδιπλο κύκλο.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές.

Δες επίσης

Δήλωση Ηλία Βλαχογιάννη, για τον Ε-65

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και δικαιωμένος για τη μικρή μου συμβολή στη συνολική μας προσπάθεια για ...

Αφήστε μια απάντηση