Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σαν λουκούμι: Μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς – Τα αγαπημένα όλων

Σαν λουκούμι: Μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς – Τα αγαπημένα όλων

Μία λαχταριστή συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς. Καλομαγειρεμένα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, με το μυστικό που τα κάνει αφράτα και ζουμερά και τις πατατούλες μελωμένες.

Υλικά

  • 800 γρ. κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχάρι)
  • 2 αυγά μικρά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή λιωμένο στο μούλτι
  • την ψυχα από 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • λίγο φρυγανιά τριμμένη (1 κουταλιά περίπου του γλυκου)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκου ρίγανη
  • πιπέρι
  • αλάτι

Για τις πατάτες

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών καλύτερα να χρησιμοποιήσετε σπιτικό δείτε τη συνταγη εδω
  • κόκκους από πιπέρι
  • αλάτι
  • νερό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και άφησα 1 ωρα στη συντήρηση. Όσο περισσότερο αφήσουμε τον κιμά τόσο περισσότερο θα αναδυθούν τα αρώματα. Επίσης όσο καλύτερα ζυμώσουμε τα μπιφτέκια, τόσο πιο αφράτα θα βγουν.

Σωταρουμέ ένα κρεμμύδι μέσα σε ελαιόλαδο, και μόλις πάρει χρώμα, σωτάρούμε και τις πατάτες ελάχιστα. Βάζουμε στο ταψάκι τις πατάτες, τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, τους κόκκους πιπεριου, το αλάτι, και τέλος τα μπιφτέκια με το νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις .

Στα 20 λεπτα ανοίγουμε τον φούρνο και προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Μετά από ένα τέταρτό γυρνάμε τα μπιφτέκια. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε το ταψι και με λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν ακόμη περίπου 20 λεπτά.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Κρέμα καραμελέ: Η Απόλαυση που Λιώνει στο Στόμα

Υλικά (Για την καραμέλα) 160 γραμμάρια καστανή ζάχαρη 5 κ.σ. νερό βρύσης χυμό απο 1 ...