Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Πατατοκροκέτες με φρέσκια ρίγανη

Πατατοκροκέτες με φρέσκια ρίγανη

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε αυτές τις ορεκτικότατες πατατοκροκέτες που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Βγαίνουν από το τηγάνι τραγανές, χρυσαφένιες και μοσχοβολιστές και το ντιπ γιαουρτιού με την τριμμένη φέτα τους πάει πολύ.

Υλικά

  • 600 γρ. πατάτες
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 3 αυγά
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • Για τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού:
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τες σε μικρά κομμάτια και βράστε τες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Στραγγίστε τες και πολτοποιήστε τες.
  2. Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες, 1 αυγό, τη ρίγανη ψιλοκομμένη, τη γραβιέρα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε το μείγμα. Προσθέστε λίγο αλεύρι αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό για να το πλάσετε.
  3. Πλάστε τις κροκέτες και μετά περάστε τες διαδοχικά από το αλεύρι, τα 2 αυγά που περίσσεψαν ελαφρώς χτυπημένα και τέλος τη γαλέτα. Τηγανίστε σε καυτό λάδι και αφήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  4. Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού στο μπλέντερ και σερβίρετε με τις πατατοκροκέτες.

 

 

ethnos

Δες επίσης

Εύκολη Συνταγή για Κιουνεφέ: Φτιάξτε το Δικό Σας Σπιτικό Αριστούργημα

Υλικά 300 γραμμάρια κανταΐφι 250 γραμμάρια λιωμένο ζωικό βούτυρο 260 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα 250 γραμμάρια ...