Στο πλαίσιο αυτό χθες, Μεγάλη Τετάρτη, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 73 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια (τρεις στη Θεσσαλία).

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 40 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 454 παραβάσεις κι έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ σε 253 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Στο μεταξύ, χθες για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.958 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια (65 στη Θεσσαλία)  και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 41.992 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Την ίδια ώρα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ) παρά τη σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν επτά παραβάσεις και συνελήφθησαν έξι άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 440 παραβάσεις κι έχουν συλληφθεί (426) άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

naftemporiki.gr