Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / «Παραδεισένιο» σοκολατένιο γλυκό ψυγείου – Το μυστικό που το κάνει ακαταμάχητο

«Παραδεισένιο» σοκολατένιο γλυκό ψυγείου – Το μυστικό που το κάνει ακαταμάχητο

Aν θέλετε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου που θα κάνει την οικογένειά σας να γλύφει τα δάχτυλά της, μόλις το βρήκατε! Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε.

Yλικά

  • 200 γρ. μπισκότα Digestive (επιλέξτε όποια γεύση προτιμάτε)
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
  • ¼ της κούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια (είτε σε σκόνη είτε εκχύλισμα)
  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (ή σταγόνες κουβερτούρας)
  • 280 ml κρέμα γάλακτος
  • Προαιρετικά: Λίγη σκόνη κακό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για τη βάση, θρυμματίστε καλά τα μπισκότα, στο μπλέντερ, και αναμείξτε τα σε ένα μπολ με 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο και το βούτυρο.
  • Απλώστε τη βάση σε ένα ταψάκι με τσέρκι και πιέστε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού για να «κάτσει» ομοιόμορφα. Αφήστε το ταψάκι στην άκρη.
  • Για την κρέμα σοκολάτας, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει αρκετά απαλό και αφράτο.
  • Συνεχίστε προσθέτοντας την ζάχαρη και τη βανίλια. Αναμείξτε τα πολύ καλά.
  • Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσει λίγο, προσθέστε την και αυτή στο μπολ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Αναμείξτε καλά σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρει όγκο.
  • Ανακατέψτε καλά την κρέμα γάλακτος στο αρχικό μπολ με την σοκολάτα.
  • Μην αναμείξετε το μείγμα με δύναμη για να μην “ξεφουσκώσει”, αλλά απαλά, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
  • Όταν θα είναι έτοιμο, απλώστε το πάνω από τη βάση που έχετε ήδη φτιάξει στο ταψάκι.
  • Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 8 ώρες, μέχρι να δέσει καλά.
  • Όταν κρυώσει αρκετά, αφαιρέστε το τσέρκι και… καλή απόλαυση!
  • Μπορείτε να το σερβίρετε πασπαλίζοντάς το με λίγη σκόνη κακάο ή και με παγωτό βανίλια!

 

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Όσπρια: Πώς τα μουλιάζουμε σωστά; Βάζουμε σόδα; Πότε αλατίζουμε; Πώς θα χυλώσουν τέλεια;

Το μούλιασμα Γιατί μουλιάζουμε τα όσπρια; Για να απορροφήσουν και πάλι το νερό που έχασαν ...