Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά: Η πιο «ιδιαίτερη» τυρόπιτα με άνηθο, μέλι και μαυροκούκι

Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά: Η πιο «ιδιαίτερη» τυρόπιτα με άνηθο, μέλι και μαυροκούκι

Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και φυσικά να συνοδεύσει τα οικογενειακά μας τραπέζια.

Υλικά (για 15 μερίδες)

  • 700 γρ. φέτα
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα
  • 1-2 κ.σ. μαυροκούκι
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • 2-3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε τη φέτα, με ένα πιρούνι ή με τα χέρια, σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάμε το ένα αβγό σε ένα μικρότερο μπολ και το ρίχνουμε στη φέτα, μαζί με τον άνηθο, το γιαούρτι και λίγο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω βάζουμε ένα φύλλο της σφολιάτας. Χτυπάμε και το δεύτερο αβγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε τη σφολιάτα.
  • Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω-γύρω για να μπορούμε να την κλείσουμε.
  • Διπλώνουμε το περιθώριο που αφήσαμε ίσα-ίσα πάνω από τη γέμιση. Το αλείφουμε με αβγό και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο. Αν περισσεύει πολύ από το ταψί, το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
  • Ο,τι περισσεύει το διπλώνουμε από κάτω από την πίτα. Αλείφουμε με αβγό όλη την πίτα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία. Προτού σερβίρουμε της ρίχνουμε από πάνω μέλι θυμαρίσιο.

tovima.gr

 

 

 

 

Δες επίσης

Πως θα καταλάβεις αν τα αβγά είναι χαλασμένα

Τα αβγά είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη διατροφή, αλλά μπορεί να αποδειχτούν υπερβολικά επικίνδυνα αν ...