Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Κρεμώδες και λαχταριστό: Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκό ψυγείου με 3 υλικά

Κρεμώδες και λαχταριστό: Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκό ψυγείου με 3 υλικά

Είναι σαν τη κλασική κρέμ μπρουλέ αλλά σε μία διαφορετική εκδοχή με ελάχιστα υλικά, έτοιμη σε λίγα λεπτά και με γεύση που δεν φαντάζεστε.

Υλικά

  • 500 γρ. παγωτό βανίλια, λιωμένο
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 4 κ. γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βάλτε ένα βραστήρα με νερό να βράσει.
  • Ρίξτε το λιωμένο παγωτό σε ένα μεσαίο μπολ και χτυπήστε τους κρόκους αυγών μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τοποθετήστε τέσσερα φορμάκια σε ένα ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα την κρέμα στα φορμάκια -δεν πειράζει αν η κρέμα φτάσει μέχρι την κορυφή. Ρίξτε αρκετό βραστό νερό στο ταψί ώστε να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση των πλευρών από τα φορμάκια.
  • Μεταφέρετε προσεκτικά στο φούρνο και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι εξωτερικές πλευρές, αλλά το κέντρο να είναι ακόμα λίγο υγρό, περίπου 40 λεπτά.
  • Αφαιρέστε προσεκτικά τα φορμάκια από το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο, περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν πλήρως, τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε ομοιόμορφα 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη πάνω από κάθε κρεμ μπρουλέ. Με ένα φλόγιστρο κάψτε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Μπογάνα: Η εναλλακτική συνταγή από την Αργολίδα για αρνί – λουκούμι στον φούρνο

Το αρνί μπογάνα είναι σπεσιαλιτέ της Αργολίδας. Ψημένο με πατάτες στον φούρνο, το κρέας γίνεται μέλι χάρη ...