Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Κρεμμυδόπιτα – Πλούσια γέμιση σε τραγανά φύλλα και όλη η παράδοση σε μια μπουκιά.

Κρεμμυδόπιτα – Πλούσια γέμιση σε τραγανά φύλλα και όλη η παράδοση σε μια μπουκιά.

Υλικά για την κρεμμυδόπιτα
1 ποτήρι χλιαρό νερό (280 γραμμάρια)
2 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. σπορέλαιο
αλάτι
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
για το άλειμα των φύλλων βάζουμε 4 κ.σ. μαγειρικό λίπος και 4 κ.σ. σπορέλαιο
                                                Για τη γέμιση
λάδι
220 γραμμάρια ζαμπόν μπούτι
2 με 3 ξερά χοντροκομμένα κρεμμύδια (500 γραμμάρια)
αλάτι
3 αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(1/2 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο για το άλειμα της πίτας)
English language
1 glass warm water (280grm)
      2 soup spoons vinegar
      3 soup spoons seedoil
      salt
      500grm soft flour
for spreading the layers we add 4 soup spoons cooking fat and 4 soup spoons seedoil
for the stuffing
     oil
    220grm ham shanks
    2-3 thick chunked dry onions (500grm)
    salt
    3 eggs
    1/2 a mug milk
    freshly ground peper

(1/2 a wine glass seedoil for spreading the pie)

Δες επίσης

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Λαχανικά: Γεύση Ελλάδας σε ένα πιάτο!

Υλικά ελαιόλαδο 2 μπουτάκια κοτόπουλου (τεμαχισμένα) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 πράσινη ...