Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / 57χρονη μητέρα και γιαγιά ορκίστηκε οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

57χρονη μητέρα και γιαγιά ορκίστηκε οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το όνειρό της πραγματικότητα έκανε η 57χρονη κ. Ελένη Αραμπατζή η οποία ορκίστηκε την Παρασκευή λαμβάνοντας το πτυχίο από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ίδια μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά τριών εγγονών απέδειξε πως η θέληση για γνώση μπορεί να υπερπηδήσει κάθε ηλικιακό όριο ακόμη και την απόσταση, αφού η 57χρονη διαμένει στην Κατερίνη και ερχόταν στο Βόλο για να παρακολουθεί τα μαθήματα και να έχει ουσιαστική επαφή με το Τμήμα.

Η κ. Αραμπατζή σταμάτησε το σχολείο στην ηλικία των δεκαπέντε ετών. παντρεύτηκε, δημιούργησε οικογένεια, και έπιασε δουλειά στο ΙΚΑ ως καθαρίστρια. μέσα της όμως ποτέ δεν έσβησε η επιθυμία να φοιτήσει ξανά στο σχολείο και να λάβει το απολυτήριο Λυκείου. έτσι σε ηλικία 50 ετών εγγράφηκε ξανά στο Λύκειο και μετά από τρία χρόνια έλαβε το απολυτήριο.

Όμως η όρεξη για μεγαλύτερη γνώση είχε μόλις ανοίξει και χωρίς χρονοτριβή, συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπου και πέτυχε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Χθες, μετά από τέσσερα χρόνια, πήρε το πτυχίο στην τελετή ορκωμοσίας η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» παρουσία των αγαπημένων της προσώπων.

Για την ίδια ένας κύκλος στη γνώση και τη μόρφωση έκλεισε, αλλά πάντοτε υπάρχουν περιθώρια για νέους ορίζοντες στην μόρφωση.

Η ίδια σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα και γιαγιά μας είπε πως «αισθάνομαι πολύ όμορφα για την απόκτηση του πτυχίου. Στο Πανεπιστήμιο πέρασα πολύ καλά και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις με ξεχωριστά συναισθήματα. Ερχόμουν συχνά στο Βόλο για να παρακολουθώ τα μαθήματα λαμβάνοντας άδειες από την εργασία μου, αλλά προσπάθησα πάρα πολύ και μόνη μου διαβάζοντας στο σπίτι πολλές φορές τη νύχτα φτάνοντας μέχρι και το ξημέρωμα. Έδωσα πολύ αγώνα και έχασα πράγματα, όπως η ενασχόληση με τα εγγόνια μου. Όμως κέρδισα τη γνώση και η γνώση δεν αποκτιέται εύκολα. Ηταν όμως πολύ μεγάλη η θέλησή μου. Και η θέληση μετακινεί ακόμη και βουνά».

Οι οικονομικές επιστήμες της άρεσαν πολύ και έκανε ερευνητικές εργασίες κατά τη διάρκεια της Σχολής. Στο ΙΚΑ εργάστηκε για χρόνια ως καθαρίστρια, ενώ μετά μετακινήθηκε στο τμήμα μητρώο. Τώρα από ΔΕ θα είναι ΠΕ, αφού έλαβε το πτυχίο.

Με το γιο της είχε παράλληλη διαδρομή στη γνώση, αφού όταν εγγράφηκε η ίδια στο Λύκειο, ο γιος της εισήχθη στο Τμήμα Βιολογίας, ενώ, όταν πέρασε με κατατακτήριες εξετάσεις στην Ιατρική, η 57χρονη πέτυχε στο Οικονομικό.

Η γιαγιά φοιτήτρια ήταν πρότυπο για τα εγγόνια της ηλικίας 11 και οκτώ ετών που τη ρωτούσαν «γιαγιά πότε τελειώνεις το διάβασμα;».

Μάλιστα ευχαρίστησε τους καθηγητές και τους συμφοιτητές της για τη στήριξη που της έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια. «Αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου θα μου μείνει αξέχαστο» κατέληξε.

e-thessalia

Δες επίσης

Λαρισαία θύμα «ρομαντικής απάτης» από «Αμερικανό γιατρό» στην εμπόλεμη ζώνη

Ειδικευμένος στις… απάτες αποδείχθηκε τελικά ο «Αμερικανός δόκτωρ», αφού κατάφερε να αποσπάσει περί τις 10.000 ...

Αφήστε μια απάντηση