Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον «πρώην» του ΠΑΟΚ, Μαρκ Κάρτερ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον «πρώην» του ΠΑΟΚ, Μαρκ Κάρτερ

Το …ο ειδύλλιο μεταξύ του Μαρκ Κάρτερ και της ΚΑΕ ΑΕΚ, τελικά, μετουσιώθηκε σε… γάμο, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» πρόσθεσαν στο δυναμικό τους τον Αμερικανό

Η «Ένωση» μετά την επιτυχημένη επιστροφή της στην Α1, την επόμενη αγωνιστική περίοδο θέλει να βάλει ακόμη υψηλότερα τον πήχη και ο Κάρτερ που εντυπωσίασε με τον ΠΑΟΚ, είναι μία ενδεδειγμένη λύση, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του με τον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «κιτρινόμαυρων» αναφέρει:

«Η διοίκηση της ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ.

Ο Αμερικανός άσος υπέγραψε σήμερα (23/6) συμβόλαιο με την ΑΕΚ έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.

Βιογραφικό:

H AEK θα είναι η τέταρτη ελληνική ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί, μετά το Ρέθυμνο, τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ. Ο Marc Antonio Carter γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1985 στο Mechanicsville του Maryland, έχει ύψος 1μ.91 και ξεκίνησε το μπάσκετ από το γυμνάσιο Chopticon του Maryland, ενώ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο UNC Wilmington το 2008 με 15,8 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Γερμανία και για δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Dusseldorf (2008-10), στη συνέχεια έπαιξε στην Κύπρο με την ΑΕΛ (2010-11), ενώ την σεζόν 2011-12 επέστρεψε στη Γερμανία και την Phoenix Hagen.

Ο 30χρονος άσος, είχε φέτος με τον ΠΑΟΚ 11,8 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,1 κλεψίματα σε 30 λεπτά κατά μέσο όρο στην Basket League, ενώ στο Eurocup είχε 11,2 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 30 λεπτά ανά αγώνα».

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".