Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Δεν εκλήθη το Ε.Κ.Α.Β. για το συμβάν του αιφνίδιου θανάτου 59χρονου στον Αλμυρό
ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÙÍ ÓÔÏ ÅÊÁÂ

Δεν εκλήθη το Ε.Κ.Α.Β. για το συμβάν του αιφνίδιου θανάτου 59χρονου στον Αλμυρό

Κατόπιν δημοσίευσης σχετικά με το συμβάν του αιφνίδιου θανάτου 59χρονου στον Αλμυρό και των αναφορών περί κλήσης στο Ε.Κ.Α.Β., θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. ουδέποτε έλαβε κλήση για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η κλήση πραγματοποιήθηκε, από τους παρευρισκόμενους, απευθείας προς το Κέντρο Υγείας της περιοχής από το οποίο και προερχόταν το ασθενοφόρο που αφίχθη στο σημείο.

Παρόλα αυτά, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ως επίσημος Δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, καλείται στον ενιαίο (σε εθνικό επίπεδο) τριψήφιο αριθμό κλήσης 166 ενώ όλα τα ασθενοφόρα του επανδρώνονται μόνο από πιστοποιημένους Διασώστες.

Οι Διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιημένες γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς για την εφαρμογή της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας μέχρι την ολοκληρωτική ανάληψη της ευθύνης του πάσχοντα από το Νοσοκομειακό προσωπικό.

Δες επίσης

Ανήλικες πιάστηκαν στα χέρια στο κέντρο της Λάρισας – Στο νοσοκομείο το ένα κορίτσι

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όταν δύο ανήλικα κορίτσια ενεπλάκησαν ...

Αφήστε μια απάντηση