Σάββατο, 27 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Η ΕΠΟ καταργεί το κύπελλο Γ΄ Εθνικής

Η ΕΠΟ καταργεί το κύπελλο Γ΄ Εθνικής

 

Προς κατάργηση βαίνει  το κύπελλο της Γ΄Εθνικής.  Η ΕΠΟ αποφάσισε στο ΔΣ να καταργήσει εντελώς τη διοργάνωση! 

Να θυμίσουμε πως Λάρισα και τα Τρίκαλα. να είναι οι πρωτες και οι τελευταίες ομάδες που έγραψαν ιστορία με την κατάκτηση του τροπαίου

 

Μετά από δύο χρόνια, ο θεσμός του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής καταργείται! Το Κύπελλο Γ’ Εθνικής θεσπίστηκε το καλοκαίρι του 2013, όταν δημιουργήθηκε η νέα Γ’ Εθνική ερασιτεχνική. Ωστόσο δεν θα συνεχίσει να υπάρχει, καθώς η Ομοσπονδία αποφάσισε να το καταργήσει και να ενισχύσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών. Οι ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική θα συμμετέχουν κανονικά στην Α’ φάση του θεσμού, δηλαδή στο τοπικό Κύπελλο της κάθε Ενωσης. Η συμμετοχή των ομάδων στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, δηλαδή των Κυπελλούχων των Ενώσεων, θα είναι πλέον υποχρεωτική και όχι προαιρετική, όπως ήταν τα τελευταία χρόνια. Και η ομάδα που θα κατακτά το Κύπελλο Ερασιτεχνών πλέον θα έχει ένα σπουδαίο μπόνους, καθώς θα κερδίζει απευθείας την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αν αγωνίζεται ήδη στη Γ’ Εθνική, τότε το εισιτήριο θα πάει στον φιναλίστ.

Αυτές οι αλλαγές αποφασίστηκαν την Πέμπτη από το ΔΣ της ΕΠΟ, που αλλάζουν το τοπίο στη Γ’ Εθνική, ενισχύοντας τον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Δες επίσης

Έτοιμοι να δώσουν χέρια Ρουσιαμάνης-Φλεβαράκης

Ενα βήμα από  την επισφράγηση συμφωνίας βρίσκονται πλέον ο βασικός μέτοχος και ο προπονητής Ελαφρά βελτιωμένη οικονομική πρόταση έκανε ο βασικός μέτοχος της ΚΑΕ Τρίκαλα BC  στον Κ Φλεβαράκη και η συμφωνία πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη Ο προπονητής (που -αξίζει να το θυμίσουμε-  στην Ελλάδα δεν είχε κάποια καλύτερη και  πιο σοβαρή πρόταση) φέρεται να συγκλίνει πλέον στη θετική απάντηση που θα τον φέρει στον πάγκο της ΚΑΕ Τρίκαλα BC aries  για Τρίτη συνεχόμενη σεζόν Πάντως αυτή τη φορά το οικονομικό άνοιγμα της ΚΑΕ για τεχνικό επιτελείο έπεσε πολύ πιο χαμηλά και όπως ανέφερε στέλεχος της ομάδας δεν έχει καμία σχέση με τα περσινά δεδομένα , τα οποία  σύμφωνα  δημοσίευμα του «διαλόγου» : άγγιξαν το εξωφρενικό για τα δεδομένα επαρχιακής ομάδας νούμερο των 60-64 χιλιάδων ευρών»!!!