Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Βούτηξε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το έψησε – Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει!

Βούτηξε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το έψησε – Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει!

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν προβλήματα, με το μαγείρεμα του κρέατος. Αυτό, διότι δεν το κάνουν αρκετά μαλακό. Έτσι, δεν πετυχαίνουν το αποτέλεσμα που αναζητούν και το οποίο δεν είναι άλλο από το να έχουν μαλακό κρέας. Ας μην ξεχνάμε πως το κρέας δεν χρειάζεται μόνο να είναι γευστικό. Πρέπει να είναι και μαλακό και για αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο πολλοί παράγοντες

Αυτό είναι το απόλυτο μυστικό όλων των σεφ που θα κάνει το κρέας σας μαλακό σαν… λουκούμι. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας, ειδικά αν πρόκειται για τα πιο άπαχα μέρη συχνά γίνεται σκληρό με το ψήσιμο και με αποτέλεσμα να “σχοινιάζει”. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι το πορτοκάλι! Αν αλείψεις το κρέας σου με φέτες πορτοκαλιού ή αν το βουτήξεις σε χυμό πορτοκαλιού και το αφήσεις να “μαριναριστεί” λιγάκι μέσα σε αυτό, το κρέας θα γίνει τρυφερό και θα μαλακώσει απίστευτα.

athensmagazine.gr

 

 

Δες επίσης

Μπογάνα: Η εναλλακτική συνταγή από την Αργολίδα για αρνί – λουκούμι στον φούρνο

Το αρνί μπογάνα είναι σπεσιαλιτέ της Αργολίδας. Ψημένο με πατάτες στον φούρνο, το κρέας γίνεται μέλι χάρη ...