Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Την πόλη «όργωσαν» οι Τρικαλινοί ποδηλάτες ΦΩΤΟ

Την πόλη «όργωσαν» οι Τρικαλινοί ποδηλάτες ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η ποδηλατοπορεία στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Ποδηλατοπορείας 2016
Δεκάδες Τρικαλινοί και Τρικαλινές κάθε ηλικίας συναντήθηκαν στις 12.30 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια έκαναν βόλτα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι Τρικαλινοί ποδηλάτες διεκδικούν το δικαίωμα να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη.
Στην ποδηλατοπορεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου, οι αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη και Χρ. Γούλας, η πρώην αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη και ο δημοτικός σύμβουλος Ακης Αναστασίου
Όπως ανάφεραν οι διοργανωτές της «την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, θα ξεκινήσουν από δεκάδες πλατείες σε όλη τη χώρα ποδηλατοπορείες. Τελικός προορισμός; Ανθρώπινες πόλεις! Πόλεις που απορρίπτουν την ανεξέλεγκτη χρήση του ΙΧ κι ανοίγουν χώρο στους πεζούς, τα ποδήλατα και τα μέσα μεταφοράς. Δε θέλουμε άλλα έργα μόνο για το αυτοκίνητο!
Το ποδήλατο είναι σωστή επιλογή. Είναι ασφαλές, ευχάριστο, ωφέλιμο για την υγεία, την τσέπη, την διάθεση, δεν (ηχο)ρυπαίνει και δεν ενοχλεί, χρειάζεται ελάχιστο χώρο για την κίνηση και για την στάθμευσή του. Οι ποδηλάτες με κεντρικό σύνθημα “ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” συνιστούν σε όλους τους συμπολίτες τους να το δοκιμάσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Δεν είναι «λύση ανάγκης» αλλά συνειδητή επιλογή για τον κοινωνικά υπεύθυνο πολίτη. Παράλληλα στηρίζουν και τους άλλους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (περπάτημα, συγκοινωνία) και απορρίπτουν το ΙΧ αυτοκίνητο σαν αντικοινωνικό και σπάταλο (όχι μόνο για την τσέπη του κάθε οδηγού αλλά και για την εθνική οικονομία).

Δες επίσης

Το trikaladay εύχεται Χρόνια Πολλά. Με υγεία, περισσότερο φως, ειρήνη και αγάπη

Το trikaladay.gr εύχεται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά. Να έχουμε μια ζωή με υγεία, ...

Αφήστε μια απάντηση