Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / «Three senses …of music»: Χορωδία, κίνηση και μελωδίες στα Τρίκαλα από τo InDONNAtiόn

«Three senses …of music»: Χορωδία, κίνηση και μελωδίες στα Τρίκαλα από τo InDONNAtiόn

Μια πρωτότυπη και μοναδική συναυλία διοργανώνεται στα Τρίκαλα από τον Δήμο Τρικκαίων. Το γυναίκειο φωνητικό σύνολο InDONNAtiόn του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση στη χορωδιακή μουσική. Εχοντας ήδη παραλάβει το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό της Καλαμάτας που διοργάνωσε η INTERKULTUR και με την επικείμενη συμμετοχή του στη Χορωδιακή Ολυμπιάδα του 2016 στο Σότσι της Ρωσίας, το σύνολο InDONNAtiόn παρουσιάζει το μοναδικό ρεπερτόριό του στους τρικαλινούς! Η μεγαλειώδης συναυλία, ένα αμάλγαμα χορωδίας, κινήσεων και βίντεο, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.
Η συναυλία θα πλαισιωθεί από τη φιλική συμμετοχή δύο εξαιρετικών χορωδιακών συνόλων της πόλης μας: της Ευρωπαϊκής Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, με τη μουσική διεύθυνση της Φιλαρέτης Φροξυλιά και της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, υπό τη Διεύθυνση της Ελένης Ζιάκα.
Το γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “InDONNAtiόn”, το όνομα του οποίου αποτελεί λογοπαίγνιο του μουσικού όρου Intonation και της λέξης Donna, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε το 2012 μετά από πρωτοβουλία του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη. Σκοπός του είναι η διάδοση της ποιοτικής χορωδιακής τέχνης προτείνοντας μία διαφορετική και πρωτότυπη προσέγγιση της χορωδιακής μουσικής. Έχει ήδη πραγματοποιήσει πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει, εκτός από τα κλασικά έργα, συνθέσεις όπου συνδυάζονται μοναδικά η κίνηση και ο ήχος… Τη χορογραφία του συνόλου επιμελείται η χορογράφος Φαίη Σούκου, ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη.
Στη συναυλία που πρόκειται να λάβει χώρα στην πόλη μας, το σύνολο θα παρουσιάσει κομμάτια από το πλούσιο ρεπερτόριό του, κυρίως έργα της jazz, gospel και μοντέρνας μουσικής με pop & rock στοιχεία, όπως το “Bohemian Rapsody” των Queen, το “Dancing Queen” των Abba, το “Beautiful” της Christina Aguilera & πολλά άλλα κομμάτια – έκπληξη, μοναδικά εκτελεσμένα και συνδυασμένα με χορωδιακή κίνηση.

Υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Προπώληση,: ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟ &

Δες επίσης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ για την καταλληλότητα του νερού στην Τ.Κ Καλονερίου

Η ΔΕΥΑ Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους της τοπικής Κοινότητας ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ, πως μετά τις τελευταίες αναλύσεις ...

Αφήστε μια απάντηση