Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Παρουσιάζεται το “ΑΛΚΟΟΛ” στα Τρίκαλα

Παρουσιάζεται το “ΑΛΚΟΟΛ” στα Τρίκαλα

Το βιβλιοπωλείο “ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ” Αχιλλέας Παπαναστασίου και οι εκδόσεις Γαβριηλίδη προσκαλούν τους Τρικαλινούς σε μια ξεχωριστή βραδιά για την παρουσίαση του βιβλίου “ΑΛΚΟΟΛ” την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 που θα γίνει στο “Le Chat Noir”, Στουρνάρα 10 – Τρίκαλα.
Παρουσιάζουν οι: Φανή Μπαλαμώτη – Κουτεντάκη (Φιλόλογος – Διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας),Αχιλλέας Οικονόμου (Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής) Την εκδήλωση συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαναστασίου.
Παρών θα είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δέκα μεζούρες παπούτσια. Πέντε μεζούρες ποτά. Τέσσερις μεζούρες βιώματα. Μία μεζούρα μπαρ. Ανακάτεμα στο σέικερ. Το coctail της ζωής, έτοιμο.

Ένα βιβλίο σε μέγεθος ποτού, που δεν μιλά ούτε για την ζωή, ούτε για τον θάνατο, αλλά για την στάση που κρατά κανείς απέναντί τους.

Αυτή είναι η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Νίκου Β. Μίχου.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά «Ελληνική πεζογραφία» και αποτελείται από 91 σελίδες.
Έχουν πει για το βιβλίο:

«Το πρόβλημα με τον Νίκο είναι ότι είναι συγγραφέας. Δεν θα γίνει συγγραφέας», είπε ο Θανάσης Λάλας παρουσιάζοντας τη δική του οπτική για το βιβλίο συμπληρώνοντας ότι «το δέσιμο μεταξύ των απλών ιστοριών του βιβλίου, είναι που σε κάνει να μην το αφήνεις από το χέρι σου πριν το τελειώσεις. Εγώ στεναχωρήθηκα που τέλειωσε». Γιατί «μέσα από το κάθε έργο, εμείς οι αναγνώστες βλέπουμε κάτι που μέχρι πριν δεν βλέπαμε και ο συγγραφέας θυσιάζεται για να στο δείξει. Γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Γιατί γράφει με το σκοτάδι του. Αυτός είναι και ο Νίκος. Είναι η άλλη πλευρά μας. Παίρνει την πλήξη μας και την κάνει ενδιαφέρουσα

Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Το μπαρ είχε αρχίσει να γεμίζει από κόσμο καθώς η βροχή είχε σταματήσει. Ήδη πολλές παρέες και ζευγάρια είχαν γεμίσει τα σταντ και το πάσο που διέτρεχε τα παράθυρα. Μεγάλοι με μικρούλες, φίλοι από τη δουλειά που πήγαν για ένα ποτό πριν γυρίσουν στα σπίτια τους. Οι φωνές μαζί με τη μουσική γέμιζαν την ατμόσφαιρα και την έκαναν ζωντανή. Η αίσθηση που έπαιρνε κάποιος ήταν λες και έμπαινε σε αρχαία αγορά.»
Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Νίκος Μίχος γεννήθηκε στην Λάρισα το 1989. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Αθηνών και στη συνέχεια Δημοσιογραφία. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Αθήνας και της Λάρισας.

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμο των Τρικάλων την Τρίτη 18/6

Διακοπή κυκλοφορίας και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης των Τρικάλων λόγω εκτέλεσης εργασιών ...

Αφήστε μια απάντηση