Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Taste Atlas: Η ελληνική κουζίνα δεύτερη καλύτερη στον κόσμο

Taste Atlas: Η ελληνική κουζίνα δεύτερη καλύτερη στον κόσμο

Και για το 2023, δημοσιεύτηκε η λίστα του Taste Atlas στην οποία βαθμολογούνται οι εθνικές κουζίνες και τα πιάτα παγκοσμίως. Οι δύο κατηγορίες περιλαμβάνουν τα 100 καλύτερα πιάτα και τις 100 καλύτερες κουζίνες στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα ετήσια βραβεία, η ελληνική κουζίνα βρίσκεται στην δεύτερη θέση παγκοσμίως. Προηγήθηκαν μόνο η ιταλική και η ιαπωνική κουζίνα που ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση.

Η βαθμολογία που χάρισε το Taste Atlas στην ελληνική κουζίνα είναι 4,64, έχοντας ως άριστα το 5 ενώ η ιταλική και η ιαπωνική κουζίνα που κατέλαβαν την πρώτη θέση έλαβαν μόλις 4,65 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μέσα από 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις βρώσιμων προϊόντων.

Οι εθνικές κουζίνες που κατάφεραν να μπουν στην λίστα με τις καλύτερες 100, είναι αυτές που τα καλύτερα εθνικά τους πιάτα και προϊόντα συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία.

Ο Ντάκος το νοστιμότερο ελληνικό πιάτο

Αναφορικά με τα 100 καλύτερα πιάτα του κόσμου, η ελληνική κουζίνα είχε και εκεί ισχυρή παρουσία. Συγκεκριμένα, στην 17η θέση βρίσκεται ο ντάκος ως το νοστιμότερο ελληνικό πιάτο, ενώ ακολουθούν στην 26η θέση τα παϊδάκιαστην 64η το γιουβέτσι, στην 69η ο γύρος, στην 79η το κοκορέτσι, στην 90η το κλέφτικο και στην 95η το σουβλάκι.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα καλύτερα πιάτα, βρέθηκαν το βραζιλιάνικο κρέας Picanha, το ψωμί Roti Canai από την Μαλαισία και τα stir fry Phat Kaphrao από την εξωτική Ταϊλάνδη.

Την λίστα του Taste Atlas με τις καλύτερες κουζίνες στον κόσμο, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: newsit

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο σας ώστε να μην μυρίζουν

Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές παγκοσμίως, και όχι άδικα. Είναι οικονομικά και προσφέρουν μοναδική ...