Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022
trikaladay.gr / Κόσμος / Στην Ευρώπη ψήνονται από τον καύσωνα, αλλά σε αυτή τη χώρα της Αφρικής κάνουν… σκι!

Στην Ευρώπη ψήνονται από τον καύσωνα, αλλά σε αυτή τη χώρα της Αφρικής κάνουν… σκι!

Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ιδρώνουν μέσα σε ένα καλοκαίρι με καύσωνα που σπάει το ρεκόρ μετά το άλλο, στην Αφρική κάνουν… σκι.

Μην ανησυχείτε. Αυτό δεν είναι άλλο ένα σημάδι της κλιματικής αλλαγής, αλλά μάλλον η συναρπαστική ανωμαλία του Λεσότο, ενός μικροσκοπικού ορεινού βασιλείου που περιβάλλεται πλήρως από τη Νότια Αφρική. Το Λεσότο έχει μια σκοτεινή γεωγραφική διεκδίκηση: είναι η μόνη χώρα στη Γη όπου κάθε σπιθαμή του εδάφους της βρίσκεται πάνω από 1.000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Αυτό δίνει στο Λεσότο χιόνι τους χειμώνες του νότιου ημισφαιρίου. Και ενώ οι κρύοι χειμώνες δεν είναι σπάνιοι στη νότια Αφρική, το χιόνι είναι και τα χιονοδρομικά κέντρα είναι ακόμη πιο σπάνια. Σε υψόμετρο 3.000 μέτρων (9.842 πόδια), το Afriski στα βουνά Maluti του Λεσότο είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της Αφρικής που λειτουργεί νότια του Ισημερινού.

«Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου χιόνι», δήλωσε η Kafi Mojapelo, η οποία ταξίδεψε τη μικρή απόσταση από τη Νότια Αφρική για διακοπές σκι που δεν πίστευε ποτέ ότι θα κάνει. «Οπότε, αυτή είναι μια σπουδαία εμπειρία».

 

 

Δες επίσης

Έσπασε κάθε ρεκόρ: Οδήγησε με όπισθεν για 16 χιλιόμετρα σε λιγότερο από… μισή ώρα!

Ένας 35χρονος άνδρας από το κρατίδιο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας σημείωσε πρόσφατα ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ...