Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Τρικάλων: Χαιρετίζουμε των αγώνα τον Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη»

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Τρικάλων: Χαιρετίζουμε των αγώνα τον Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη»

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων χαιρετίζει τον αγώνα των Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη» .
Το παράδειγμά τους ,να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και απειλές της διοίκησης-εργοδοσίας , αλλά και να οργανώσουν τον αγώνα τους, δίνει θάρρος και δύναμη σε κάθε εργαζόμενο της περιοχής μας.
Δείχνει ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις, οι μειώσεις των μισθών, οι ανατροπές εργασιακών σχέσεων και απολύσεις που μπορεί να σχεδιάζει η εργοδοσία. Αυτός είναι η ένωση των εργαζομένων σαν μια γροθιά , η έμπρακτη συμπαράσταση από τους άλλους εργασιακούς κλάδους, από την αγροτιά και τους επαγγελματίες της περιοχής μας,
Στηρίζουμε τον αγώνα τους και θα τους συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα, ώστε να μείνουν ακλόνητοι στις διεκδικήσεις τους, να μην κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους , γιατί απλά είναι απαιτήσεις της ίδιας της ζωής, ανάγκες των οικογενειών τους.
Τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την κρίση, έχουμε πληρώσει ακριβά, τόσο με απολύσεις, με απληρωσιά, με μειώσεις στους μισθούς μέσω ατομικών συμβάσεων, με εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία, με αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών . Όπου οι εργαζόμενοι βάλανε πλάτη & κάνανε θυσίες για να μη λιγοστέψουν τα κέρδη της εργοδοσίας , ο κατήφορος για τους ίδιους δεν είχε τελειωμό. Όπου οι εργαζόμενοι δέχτηκαν μειώσεις , ατομικές συμβάσεις κλπ στο πρόσχημα να σωθεί ο υπόλοιπος μισθός , μετά ήρθαν κι άλλες μειώσεις , ήρθαν κι απολύσεις. Σε τίποτα δεν ωφέλησε τους εργαζόμενους η υποχώρηση , τίποτα δεν έσωσε η λογική του μικρότερου κακού.
Η εργοδοσία αξιοποιεί το κλίμα ανασφάλειας και φόβου, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στους εργαζόμενους, όσο και το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων μνημονίων, που τώρα με το μνημόνιο 3, όλο και διευρύνεται, δίνοντάς της νέα προνόμια . Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ,όπως και η σημερινή έχουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση την οποία καλούνται να αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι. Με τους νόμους που ψήφισαν και διατηρούν αποθρασύνουν όλο και πιο πολύ την εργοδοσία, ενισχύοντας την ανεξέλεγκτη ασυδοσία προς τους εργαζόμενους.
Ο μόνος δρόμος που μπορεί να κόψει τη φόρα εργοδοσίας και κυβερνήσεων είναι ο δρόμος του οργανωμένου ταξικού αγώνα. Ο δρόμος αυτός μπορεί να είναι σκληρός και δύσκολος, αλλά είναι μονόδρομος, είναι ο δρόμος που διαλέγοντας τον οι εργαζόμενοι μπορούν να τον βαδίσουν με το κεφάλι ψηλά, αφού δεν παζαρεύουν τη ζωή τους, τα δικαιώματα τους για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (1-7/7/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ  Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Δαμιανού των εν Ρώμη γιορτάζουν: Αργύρης-Αργυρούλα, Δαμιανός (ενώ άλλοι ...

Αφήστε μια απάντηση