Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Συνάντηση της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών με τον αν. υπουργό Γ. Πανούση στα Τρίκαλα

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών με τον αν. υπουργό Γ. Πανούση στα Τρίκαλα

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, συναντήθηκαν στα Τρίκαλα ο Πρόεδρος και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών Γιάννης Αναγνώστου, και Σωτήριος Βάγιας, αλλά και Μέλη του Σωματείου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα μετεκπαίδευσης των Εξωτερικών Φρουρών σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και συναφή θέματα τα οποία άπτονται της συνεργασίας των 2 Υπουργείων με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας μας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Παραχώρηση καναλιού από το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας (TETRA) για το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Κορυδαλλού και ειδικότερα για τις φρουρές νοσηλευόμενων κρατουμένων στα θεραπευτήρια της Αθήνας.
2. Παραχώρηση ανάλογων φορητών πομποδεκτών για τον εξοπλισμό των φρουρών και κοινοποίηση των προδιαγραφών για την προμήθεια τους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
3. Συνεργασία εκπαίδευσης με το κέντρο μελετών και ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) στα αντικείμενα της Υπηρεσίας μας.
4. Κοινοποίηση των προγραμμάτων σχολείων της ΕΛΑΣ στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας μας , ώστε να δύναται η συμμετοχή στα προγράμματα εκπαίδευσης των Εξωτερικών Φρουρών.

Ο κ. Πανούσης, απάντησε θετικά σε όλα τα αιτήματά μας και μας διατύπωσε την άποψη του ότι στο σύστημα TETRA θα ενσωματωθεί και η φρουρά του Κορυδαλλού, όταν θα μπει σε λειτουργία.

Για την εκπαίδευση των συναδέλφων μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να προβεί σε αίτημα προς το ΚΕ.ΜΕ.Α ώστε να προβλεφθεί εκπαίδευση σε όλα τα τμήματα της Εξωτερικής Φρουράς και τέλος ότι μπορούν τα κατά τόπους τμήματα εξωτερικής φρούρησης να ζητάνε από τις αστυνομικές διευθύνσεις της περιοχής τους το δικαίωμα εκπαίδευσης για τους συναδέλφους μας στα προγράμματά τους.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

Δες επίσης

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας

Θέματα τουρισμού συζητήθηκαν στην εθιμοτυπική επίσκεψη του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας στον Δήμαρχο Τρικκαίων και ...

Αφήστε μια απάντηση