Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Πρώτη σε κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα η Λάρισα – Στη 13η θέση παγκοσμίως η θεσσαλική πρωτεύουσα!

Πρώτη σε κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα η Λάρισα – Στη 13η θέση παγκοσμίως η θεσσαλική πρωτεύουσα!

Τα τελευταία χρόνια μεγάλη συζήτηση γίνεται γύρω από τη Λάρισα η όποια έχει αναδειχθεί και όχι άδικα ως η «πόλη του καφέ» με περίπου 1600 καφετέριες. Όπου και να στρίψεις το βλέμμα σου σε όποιο δρομάκι και αν πας όλο και κάποια μικρή ή μεγάλη καφετέρια θα ξεφυτρώσει. Η οικονομική κρίση δεν έχει χτυπήσει αυτόν τον κλάδο καθώς ανοίγουν συνεχώς νέες καφετέριες.

Που όμως οφείλεται αυτό το φαινόμενο; Τι ξεχωριστό έχει η Λάρισα που δεν το έχουν άλλες μεγαλύτερες πόλεις; Γιατί όλοι συζητάνε γι’ αυτό λες και είναι κάτι φανταστικό;

Σίγουρα είναι μια πόλη με χιλιάδες φοιτητές οι όποιοι είτε δεν έχουν μάθημα είτε απλά δεν πάνε στη σχόλη τους για να απολαύσουν ένα φλιτζάνι καφέ, μαθητές που μπορεί να έχουν πάει εκδρομή ή να έχουν κάνει μια μικρή κοπάνα, συνταξιούχοι οι όποιοι καθημερινά πηγαίνουν στα στέκια τους για να απολαύσουν ένα χαρμάνι καφέ, εργαζόμενοι που έρχονται για το καθημερινό τους καφεδάκι για να αντέξουν το δύσκολο πρόγραμμα της ημέρας και φυσικά νοικοκυρές οι οποίες θέλουν να ξενοιάσουν λίγο από τις δουλειές του σπιτιού.

Μιλώντας με διάφορους ιδιοκτήτες καφέ για αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο μας εξηγούν ότι τελικά πρέπει να σταματήσει όλο αυτό καθώς οι ίδιοι δεν το θεωρούν και τόσο παράξενο καθώς η Λάρισα είναι μια πόλη με σχεδόν 200.000 κατοίκους και λογικό είναι οι καφετέριες να είναι σχεδόν πάντα γεμάτες.

Συμφώνα με τα τελευταία στοιχεία οι κάτοικοι της Λάρισας πίνουν το 1/3 του καφέ που καταναλώνεται στη χώρα και έτσι συγκαταλέγεται στη 13η θέση παγκοσμίως και στην 1η σε εθνικό επίπεδο.

Ο κ. Κώστας υπεύθυνος καταστήματος καφέ μας αναφέρει τους λόγους που πιστεύει ότι γίνεται όλος αυτός ο χαμός με τη Λάρισα και λέει χαρακτηρίστηκα «Η Λάρισα είναι μια πόλη που έχει αναπτύξει την ιστορία του καφέ καθώς προσφέρει υψηλή ποιότητα καφέ σε σχέση με την τιμή που συνεχώς μειώνεται και αυτό είναι το νούμερο ένα που κάνει τη διάφορα. Η κρίση μας λέει ότι έχει επηρεάσει παρά πολύ και παρόλο που ο ΦΠΑ συνεχώς ανεβαίνει οι τιμές μένουν σταθερές.

Ο κ. Βασίλης ιδιοκτήτης καφέ μας τόνισε ότι η Λάρισα είναι πρωτοπόρος καθώς ότι καινούργιο βγει στην αγορά σε θέμα καφέ είναι πάντα πρώτη σε σχέση με άλλες πόλεις οι οποίες είναι πολύ πίσω. Η κρίση έχει επηρεάσει αρκετά αλλά σε σχέση με άλλες πόλεις αναφέρει κινούμαστε σε καλά επίπεδα.

Ο κ. Γιώργος ιδιοκτήτης καφέ μας επισήμανε ότι η κρίση έχει επηρεάσει αρκετά αλλά ο καφές έχει μείνει το μόνο πράγμα διασκέδασης και ψυχαγωγίας καθώς οι Λαρισαίοι έχουν κόψει από τις νυχτερινές τους εξόδους το ποτό και το φαγητό αλλά όχι τόσο τον καφέ γιατί ο καφές είναι η πιο οικονομική λύση στις μέρες μας για διασκέδαση.

Ο κ. Βαγγέλης ιδιοκτήτης καφέ μας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κατανάλωση από όλες τις ηλικίες και ειδικότερα από οικογενειάρχες που σαφώς θέλουν να καλύψουν άλλες ανάγκες και σίγουρα οι φοιτητές στηρίζουν ενεργά τον καφέ όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στη Λάρισα λοιπόν θα συναντήσεις όλες τις ώρες πλήθος ατόμων οι οποίοι θα απολαμβάνουν τον καφέ τους ξεχνώντας τα καθημερινά προβλήματα και διασκεδάζοντας πίνοντας μια γουλιά καφέ……!!!!

Γιατί η Λάρισα είναι η Πόλη του Καφέ και της Διασκέδασης.

onlarissa.gr/Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη

Δες επίσης

Δραματικές στιγμές σε εστιατόριο του Βόλου – 68χρονη πέθανε ενώ έτρωγε

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα εστίασης του Βόλου, όταν μια 68χρονη ...

Αφήστε μια απάντηση