Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021
trikaladay.gr / Ελλάδα / Πήγαν να βοηθήσουν κακοποιημένο ζώο και οι αστυνομικοί τους έριξαν από 300 ευρώ πρόστιμο

Πήγαν να βοηθήσουν κακοποιημένο ζώο και οι αστυνομικοί τους έριξαν από 300 ευρώ πρόστιμο

Δέχθηκαν πρόστιμο, ενώ προσπαθούσαν να αναφέρουν την παρουσία κακοποιημένου ζώου.

Κακοποιημένο ζώο: Πρόκειται για άτομα τα οποία πήγαν να σώσουν ένα κουτάβι. Όμως, τους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο. Ο λόγος ήταν για άσκοπη μετακίνηση. Κι όμως το περιστατικό αυτό είναι πραγματικό, σύμφωνα με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έλαβε χώρα το Σάββατο στην Καβάλα…

Λεπτομέρειες για το περιστατικό:

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση του φιλοζωϊκού σωματείου Καβάλας «Αίσωπος», την Παρασκευή ένας πολίτης κατήγγειλε στην αστυνομία πως υπήρχε κακοποιημένο ζώο σε ακατοίκητο οικόπεδο. Όμως η απάντηση που έλαβε ήταν πως μπορούσε να πάει περιπολικό στο σημείο.

Δέχθηκαν πρόστιμο, ενώ προσπαθούσαν να αναφέρουν την παρουσία κακοποιημένου ζώου.

Έτσι, έφυγε και επέστρεψε την επόμενη μέρα, μαζί με άλλους δύο φιλόζωους. Σκοπός ήταν η επώνυμη καταγγελία του περιστατικού και κλήση στο αστυνομικό τμήμα. Μόνο που όταν μετά από μισή ώρα έφτασε το όχημα της αστυνομίας στο σημείο, οι αρχές ξεκίνησαν τις προσωπικές ερωτήσεις στον καθένα. Αυτές είχαν να κάνουν για τους λόγους και τις αποδείξεις μετακίνησης στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι ίδιοι δικαιολογήθηκαν επικαλούμενοι το άρθρο του νόμου περί κακοποίησης ζώων. Όμως, οι αστυνομικοί επέμεναν ότι η παρουσία τους ήταν αδικαιολόγητη και παράνομη, παρά το κακοποιημένο ζώο που υπήρχε. Το αποτέλεσμα ήταν στους 2 από τους 3 να επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην καταγγελία: «Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που παραβρέθηκαν είχαν ελάχιστη ενασχόληση για το λόγο για τον οποίο κλήθηκαν». Μάλλον για τους συγκεκριμένους, η κακοποίηση του ενός ζώου δεν αποτελεί σοβαρό λόγο…

Κακοποιημένο ζώο: Ολόκληρη η ανάρτηση του φιλοζωικού σωματείου Καβάλας, «Αίσωπος»

 

 Enimerotiko.gr 

Δες επίσης

 Αγωνία για τον 13χρονο που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Ώρες αγωνίας για τον 13χρονο που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην παραλιακή λεωφόρο της Αιδηψού. Η 23χρονη οδηγός ...