Κυριακή, 22 Μαΐου 2022
trikaladay.gr / Τοπικά / Ποια είδη έχει ανάγκη ο Δήμος Τρικκαίων για τους πρόσφυγες

Ποια είδη έχει ανάγκη ο Δήμος Τρικκαίων για τους πρόσφυγες

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει όλους τους πολίτες και επιχειρηματίες για τις ανάγκες των προσφύγων. Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου 2016 παραμένουν στον χώρο που διέθεσε ο Δήμος Τρικκαίων (Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Μπάρας») 270 πρόσφυγες.
Τα είδη που ΑΜΕΣΑ απαιτούνται, είναι:
1. ΥΓΙΕΙΝΗ: ταλκ, frezyderm (για μικρά παιδιά), χτένες
2. ΤΡΟΦΙΜΑ
– Τσάι, ζάχαρη, αλάτι, μόνο σε ατομικές συσκευασίες
– Κρουασάν, μπισκότα
– Λάδι, μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, σε μεγάλες συσκευασίες. Αυτές θα παραδίδονται αποκλειστικά στο κτήριο στέγασης της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, κάτω από το Φρούριο, τέως κτήριο της e-trikala
3. ΠΛΑΣΤΙΚΑ
– ποτήρια, κουτάλια, πιρούνια, πιάτα, μπολ, χάρτινα ποτήρια για το τσάι
4. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
– Μεγάλες σακούλες απορριμμάτων
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το συσκευασμένο γάλα δεν χρησιμοποιείται
ΕΚΚΛΗΣΗ: Οσες εθελοντικές ομάδες – οργανώσεις ή και πολίτες επιθυμούν, μπορούν να ασχοληθούν με την ανακύκλωση των απορριμμάτων σε όλη την περιοχή του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Οσοι πολίτες, επιχειρηματίες, έμποροι, φορείς, συλλογικότητες μεταφέρουν είδη, μπορούν να τα παραδίδουν απευθείας στην Αποθήκη που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Κέντρο Φιλοξενίας, ακριβώς πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο.
Ο Δήμος Τρικκαίων ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ τους εκατοντάδες συμπολίτες, επιχειρηματίες, εμπόρους, που αναδεικνύουν συνεχώς και ανιδιοτελώς τα αισθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ, επίσης, όλους τους φορείς, συλλόγους, εθελοντές και συλλογικότητες που συνδράμουν το έργο της φιλοξενίας των προσφύγων.

Από το γραφείο Τύπου

Δες επίσης

Την Κυριακή 22/5 η παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Ψύρρα “Τι απομένει απ’ την φωτιά”

Το βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Θωμά Ψύρρα “ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΑΠ‘ ΤΗ ΦΩΤΙΑ“ την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 7:30 το βράδυ, στο Μουσείο Τσιτσάνη (Βενιζέλου και Καρδίτσης 1) στα Τρίκαλα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Αγαθοκλής Αζέλης και Φανή Μπαλαμώτη. Ο Θωμάς Ψύρρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Η εξιστόρηση της ζωής ενός Αρμενίου γεννημένου στην Ελλάδα, που υπέστη διωγμούς, εξορία, φυλάκιση, προσφυγιά και μετανάστευση και γίνεται η φωνή ...

Αφήστε μια απάντηση