Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023
trikaladay.gr / Υγεία / Πέντε πασίγνωστες Ελληνίδες που έζησαν τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας

Πέντε πασίγνωστες Ελληνίδες που έζησαν τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας

H νευρική ανορεξία, η διατροφική διαταραχή που μαστίζει κυρίως τις σύγχρονες γυναίκες, έχει ταλαιπωρήσει κατά καιρούς αγαπημένα πρόσωπα της τηλεόρασης, του θεάτρου και της μουσικής.

Ο περιορισμός της τροφής με σκοπό να μην αυξηθεί το βάρος τους σε κάποιες γυναίκες γίνεται εμμονή με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν ακραίες μεθόδους.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα διάσημες γυναίκες έχουν μιλήσει για το πρόβλημά τους για να δείξουν στα νέα κορίτσια ότι πρέπει να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς ακρότητες.

Ήταν κάτι εφιαλτικό…

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προέβη η Μαντώ Γαστεράτο καθώς η αγαπημένη παρουσιάστρια και μοντέλο μίλησε για την περιπέτειά της στο παρελθόν, όταν ήλθε αντιμέτωπη με τη νευρική ανορεξία. Σε συνέντευξή της είχε αναφέρει: «Πέρασα νευρική ανορεξία λίγο πριν από τα Καλλιστεία από χαζομάρα μου είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και είχα βάλει ένα ανόητο στοίχημα ότι θα πρέπει να είμαι τόσα κιλά, να έχω τόσο λίπος… Τώρα που βλέπω φωτογραφίες από τότε θεωρώ πως ήμουν πιο άσχημη από ποτέ. Είχα αποστεωθεί! Δεν πίστευα αυτό που είχα κάνει στον εαυτό μου».

Η Ελευθερία Ελευθερίου έχει φτάσει στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας. «Ήμουν στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας. Είχα αδυνατίσει πάρα πολύ! Και εγώ η ίδια δεν κατάλαβα πώς άφησα τον εαυτό μου να πέσει σε αυτό το κομμάτι. Έβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έλεγα: «Θέλω (να αδυνατίσω) και άλλο! Και άλλο». Μετρούσα τα πάντα σε θερμίδες. Αυτό συνέβη πριν δύο χρόνια. Είχα κλειστεί πολύ στον εαυτό μου!”, έχει εξομολογηθείσε συνέντευξή της.

Η Ζέτα Δούκα είναι μια ακόμα γυναίκα που  είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 40 κιλά με την ασθένεια να πρωτοεμφανίζεται στα 15 της χρόνια. «Ήταν κάτι εφιαλτικό, θα μπορούσα να έχω πεθάνει» αναφέρει για την περίοδο που μετά την νευρική ανορεξία, έπαθε βουλιμία.

Η Έλενα Τσαβαλιά στο παρελθόν έτρωγε μισή σαλάτα και έπινε πολλούς καφέδες. Εχει εξομολογηθεί πως πέρασε από ένα ελαφρύ στάδιο νευρικής ανορεξίας το οποίο και ευτυχώς ξεπέρασε.

Και η Ολυμπία Χοψονίδου βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανορεξία. «Έτρωγα μόνο σαλάτες και φρυγανιές με αποτέλεσμα να αισθάνομαι για μεγάλο χρονικό διάστημα αδύναμη και να έχω συνεχώς ζαλάδες. Όλοι μου έλεγαν πόσο είχα αλλάξει και πόσο είχε αγριέψει το πρόσωπό μου». Στα 16 της και για περίπου δύο χρόνια το μοντέλο ζύγισε μόλις 48 κιλά. Οι γονείς της την στήριξαν και σήμερα έχει δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια.

 

 

 

 

in.gr

Δες επίσης

Οι 5 καλύτερες βιταμίνες για το ανοσοποιητικό και σε ποιες τροφές υπάρχουν

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα θα σας προστατεύσει ενάντια σε ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα και ...