Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Πάστα ταψιού με σοκολατένια μους και γλάσο μπανάνας: Ίσως το πιο νόστιμο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε

Πάστα ταψιού με σοκολατένια μους και γλάσο μπανάνας: Ίσως το πιο νόστιμο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό γλυκό από εκείνα που φτιάχνατε μέχρι και σήμερα; Μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες και να δημιουργήσετε ένα φανταστικό γλυκό, το οποίο είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν όλοι.

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

Για το πσντεσπάνι:
– 270 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 2 μεσαία αυγά
– 80 γραμμάρια κακάο
– 430 γραμμάρια χυμό μπανάνα
– 200 γραμμάρια ηλιέλαιο
– 150 γραμμάρια ζάχαρη
– 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

Για το γλάσο:
– 400 γραμμάρια ζαχαρούχο
– 400 γραμμάρια χυμό μπανάνα
– 50 γραμμάρια κορν φλάουρ

Για τη μους σοκολάτας:
– 600 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
– 200 γραμμάρια κουβερτούρα

Για το στολισμό:
– Νιφάδες κουβερτούρας 25Χ30 εκατοστά

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη.
– Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον χυμό μπανάνας και το ηλιέλαιο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνουμε το αλάτι και την υγρή βανίλια.
– Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
– Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο μόλις ψηθεί και κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα.
– Συνεχίζουμε κάνοντας το γλάσο και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τον χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να ρευστοποιηθεί.
– Επειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στό παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.
– Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

– Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την μους σοκολάτας σπάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα.
– Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
– Έπειτα αφού έχει λιώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
– Ενσωματώνουμε από την σαντιγί στην κουβερτούρα 2,3 κουταλιές και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί το μείγμα ανακατεύοντας καλά.
– Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο και στρώνουμε την μους να πάει παντού.
– Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
– Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι.

Δες επίσης

Αφράτη Βασιλόπιτα με αρώματα Τσουρεκιού μόνο με ένα μπολ και ένα σύρμα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ 400 γρ. ...