Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 150 γρ. Ρυζι γλασέ (3/4 της κούπας)
- 750 γρ. Βραστό νερό
Για το ρυζόγαλο
- 1 λίτρο γάλα πλήρες (4 κούπες)
- 200 γρ. Ζάχαρη (1 κούπα)
- 70 γρ. Κορν φλάουρ (1/2 κούπα)
- 2 κρόκους από μέτρια αυγά
- 2 βανιλίνες
- 50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)
Για το σερβίρισμα
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το πλυμένο ρύζι γλασέ το βραστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από πλήρες γάλα τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά.
- Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε πολύ καλά το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλινες , το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα πήλινα μπολάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με 2 πόντους βραστό νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 c μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.
- Το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό, αρωματικό ρυζόγαλο φούρνου που θυμίζει παραδοσιακό γλυκό της γιαγιάς!
Καλή σας επιτυχία!!
…