Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ο υπουργός θέλει να …υιοθετήσει τα Τρίκαλα

Ο υπουργός θέλει να …υιοθετήσει τα Τρίκαλα

Με τη φράση του κ. Πανούση, ότι θα μπορούσε να υιοθετήσει τα Τρίκαλα, αλλά και ότι η πόλη μπορεί να αναδειχθεί σε πρότυπη για όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψής του στη δυτική Θεσσαλία (ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων για τα 21 χρόνια λειτουργίας της), ο υπουργός βρέθηκε το πρωί στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τον υποδέχθηκε, θέτοντας δύο ζητήματα: παλιό ζήτημα της ανταλλαγής οικοπέδων ανάμεσα στον Δήμο και την ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου, ο πρώτος να αποκτήσει ένα κεντρικό οικόπεδο (στην πλατεία του ΚΤΕΛ) και η δεύτερη να αποκτήσει χώρο για να στεγάσει δικό της κτήριο για της ανάγκες της Α.Δ. Τρικάλων.

Επίσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία με το προσωπικό της ΑΔ Τρικάλων για τα ζητήματα ασφάλειας και τροχαίας, επισημαίνοντας την ανάγκη, να ενισχυθεί αυτή η συνεργασία σε ζητήματα καθημερινότητας, που απασχολούν τον πολίτη.

Συζητήθηκε το ζήτημα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, με τον υπουργό να αναφέρει ότι, κατ’ αυτόν, θα πρέπει να αλλάξει όνομα, καθώς αστυνομία είναι μόνο η ΕΛ.ΑΣ. Ακόμη, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της πολιτικής προστασίας και της ετοιμότητας των υπηρεσιών.

Επίσης, η συζήτηση επεκτάθηκε σε θέματα πολιτισμού (100 χρόνια Τσιτσάνης), τεχνολογίας (λεωφορεία χωρίς οδηγό – e-trikala) και αθλητισμού (σωρεία διακρίσεων σε υψηλό επίπεδο από τα τοπικά σωματεία), στα οποία ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοστατεί στο πανελλήνιο.

Εκεί ήταν που ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στην ανάγκη, ο Δήμος Τρικκαίων και η πόλη ειδικότερα, να αποτελέσουν – αν είναι δυνατόν – ένα πρότυπο για όλη τη χώρα, ως προς τις τόσες επιτυχίες και προσπάθειες που γίνονται σε τόσα ζητήματα.

Παρούσα στη διάρκεια της συνάντησης, ήταν η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη.

Ο κ. Πανούσης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Δημήτρη Ταακνάκη, τον Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγο Δημήτρη Σοφιό και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, κ. Βασίλη Μαστρογιάννη.

Παραβρέθηκε και η ηγεσία της ΑΣΔ Τρικάλων, με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή κ. Αθανάσιο Γραβάνη.

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρέστησαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Μπάρδας και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη, Βασιλένα Μητσιάδη, Χρήστος Αναστασίου, Χρυσόστομος Κυρίτσης, Γιάννης Κωτούλας.

Παρέστη, επίσης και ο τέως βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ, κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας την Τετάρτη 17/7 και την Πέμπτη 18/7 σε δρόμους στο κέντρο ων Τρικάλων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι με βάση αποφάσεις της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ...

Αφήστε μια απάντηση