Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στην Ιταλία σε Διεθνές Φεστιβάλ Χορευτικών

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στην Ιταλία σε Διεθνές Φεστιβάλ Χορευτικών

Ο Λαογραφικός-Χορευτικος όμιλος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» Τρικάλων, θα πάρει μέρος στο 14Ο διεθνές Φεστιβάλ Χορευτικών στην ΙΤΑΛΙΑ, στις πόλεις ΜΠΡΕΣΙΑ και ΑΝΚΟΝΑ, με πρόσκληση από τις Ελληνικές Κοινότητες των πόλεων αυτών, από 25 μέχρι 30 Μαΐου 2016.
Το Χορευτικό του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ» με σαράντα (40) μέλη στην αποστολή του, θα εκπροσωπήσει το νομό μας και τη χώρα μας, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην ΙΤΑΛΙΑ, με τη συμμετοχή άλλων -15- χορευτικών από άλλες χώρες.
Θα παρουσιάσει πρόγραμμα μίας ώρας και πλέον, το οποίο επιμελείται ο χοροδιδάσκαλος Ηλίας Ζαχαράκης, με χορούς, τραγούδια και Λαογραφικές αναπαραστάσεις, βασισμένο στην ετήσια εκδήλωση του 2008 « Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», την οποία οι διοργανωτές παρακολούθησαν ηλεκτρονικά και εντυπωσιάστηκαν.
Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στα τριάντα πέντε (35) χρόνια από την ίδρυσή του, με συνέπεια και ευθύνη υπηρετεί και προβάλει τον πολιτισμό μας. Είναι ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του λαϊκού μας πολιτισμού, που παράγει και διατηρεί αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο την ψυχή της παράδοσής μας.
Ακούραστος Πρεσβευτής και φωτοδότης της Ελληνικής Παράδοσης, σφραγίζει με την ταυτότητά του, σημαντικές δράσεις και εμφανίσεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Δες επίσης

2η θέση σε Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό φιλοζωίας για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων!

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η Ε' τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κατέκτησε τη ...

Αφήστε μια απάντηση