Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Νεκρός 36χρονος Λαρισαίος σε καραμπόλα οχημάτων με νταλίκα!

Νεκρός 36χρονος Λαρισαίος σε καραμπόλα οχημάτων με νταλίκα!

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες σε ηλικία μόλις 36 ετών ο Λαρισαίος Κωνσταντίνος Σαΐτης, αριστερός ψάλτης στον Άγιο Αχίλλιο και καθηγητής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της τοπικής Μητρόπολης.

Ο απροσδόκητος χαμός του άτυχου Λαρισαίου έγινε σε φοβερό τροχαίο που έλαβε χώρα στην εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης μετά τα Μάλγαρα, όταν λόγω πιθανόν της χαμηλής ορατότητας σημειώθηκε καραμπόλα με νταλίκα και επιβατηγά οχήματα.

Ο Κωνσταντίνος Σαΐτης ήταν απόφοιτος της ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και υποψήφιος διδάκτωρ Θεολογίας.

Η εξόδιος ακολουθία του θα ψαλεί αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 36χρονου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Εκοιμήθη εν Κυρίω, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης, ο λαμπρός Ιεροψάλτης και επί σειρά ετών Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Μουσικολογιώτατος κ.Κωνσταντἰνος Σαΐτης, σε ηλικία 36 ετών.

Ο μακαριστός Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Λάρισα στις 19 Ιουνίου 1979 και ανετράφη εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, υπό των ευσεβών γονέων του. Από μικράς ηλικίας αγάπησε και σπούδασε την βυζαντινή μουσική και υπήρξε μαθητής εκλεκτών Ιεροψαλτών και κυρίως ο καλύτερος μαθητής του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Λάρισας κ.Κυριαζή Δασκαλούδη, μαζί με τον οποίο συνυπηρέτησαν επί πολλά συναπτά έτη, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Αχιλλίου.

Εσπούδασε επιμελώς την ιερά επιστήμη της Θεολογίας και έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους τομείς της ακαδημαϊκής του πορείας. Υπήρξε πτυχιούχος της Σχολής βυζαντινής μουσικής σχολής ¨Ο Άγιος Αχίλλιος¨, πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατέστη με βαθμό άριστα και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην Μουσικολογία και ετύγχανε Υποψήφιος Διδάκτωρ στον τομέα Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής τέχνης της ίδιας Θεολογικής Σχολής.

Ακόμη ευρίσκετο επί πτυχίω και στο τμήμα επιστημών προσχολικής αγωγής και εκπαιδεύσεως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ ομιλούσε απταίστως Αγγλικά, Γερμανικά και Ρωσσικά. Ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητισμό στον οποίο σημείωσε και εκεί πολλές και υψηλές διακρίσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος γνώρισε εκ της νεότητός του τον αλησμόνητο Κωνσταντίνο, τον ηγάπησε υπερβολικά και τον χειροθέτησε Αναγνώστη και Ιεροψάλτη την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2006 μαζί με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη και Διδάσκαλο Κυριαζή Δασκαλούδη, ενώ του ανέθεσε και καθήκοντα Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, Κατηχητού της τοπικής Εκκλησίας και Καθηγητού της Σχολής βυζαντινής μουσικής σχολής ¨Ο Άγιος Αχίλλιος¨ καθώς και Εισηγητού των ειδικών Λειτουργικών Σεμιναρίων και του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Διετέλεσε ακόμη υπεύθυνος πολλών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, καθηγητής στην μέση Εκπαίδευση και στο 2ο ΙΕΚ Λάρισας, διακεκριμένος εισηγητής σε πολλά θεολογικά συνέδρια και γενικώς όπου ακόμη υπηρέτησε ή διηκόνησε άφησε μνήμη αγαθού ανδρός, μάχιμου και σπουδαίου Θεολόγου, λαμπρού Μουσικοδιδασκάλου και πιστού τέκνου της Εκκλησίας, την οποία υπερηγάπησε.

Το αιφνίδιο και τραγικό γεγονός βύθισε όλη την τοπική κοινωνία της Λάρισας σε βαθύ πένθος και κυρίως όλο τον Ιεροψαλτικό κόσμο της πατρίδός μας σε θλίψη και στενοχωρία.
Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στις 10.00 από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, όπου διηκόνησε το ιερό αναλόγιο από της παιδικής του ακόμη ηλικίας για περισσότερο από 20 έτη.»

onlarissa.gr

Δες επίσης

Ποινική δίωξη κατά της ΡΑΣ για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών – Σε εξέλιξη δύο εισαγγελικές έρευνες

Στο επόμενο -εξίσου σημαντικό- βήμα για την πρόοδο της έρευνας για τα αίτια της σιδηροδρομικής ...

Αφήστε μια απάντηση