Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Μεγάλη η συνεισφορά των Τρικαλινών προς τους άπορους συμπολίτες

Μεγάλη η συνεισφορά των Τρικαλινών προς τους άπορους συμπολίτες

Συνεχίστηκε και το δίμηνο Ιούνιος – Ιούλιος 2015, η παροχή στα Τρίκαλα, πλήθους υπηρεσιών προς τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της κρίσης. Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί το πρόγραμμα «Συνεισφέρω» για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου με τη «Συνειρμός αμκε και ήδη τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Η στοχευμένη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, η συνεχής εγρήγορση των εργαζομένων στις δομές, η συμμετοχή των ιδιωτών, η συνεισφορά των επιχειρηματιών, καταδεικνύουν το μέγεθος της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Από το περασμένο φθινόπωρο, όταν άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος, οι Κοινωνικές Δομές που υλοποιούν το πρόγραμμα, έχουν κατορθώσει στον Δήμο μας να αποτελούν σημείο αναφοράς.
Η δε κοινωνική πολιτική που ο Δήμος εφαρμόζει, έχει ως πρώτο και άμεσο αποτέλεσμα την ανακούφιση στρωμάτων του πληθυσμού που δεν έχουν δυνατότητες πρόσβασης σε αγαθά.
Έτσι, δημιουργείται ένα σοβαρότατο δίχτυ ασφαλείας, που ενισχύεται με λοιπές δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, αποτελώντας μια σοβαρή παρακαταθήκη και, ταυτοχρόνως, μια βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος.
οι πέντε δράσεις που υλοποιούνται από τις Κοινωνικές Δομές του πρωτοπόρου στα κοινωνικά προγράμματα, Δήμου Τρικκαίων, είναι:
– Κοινωνικό παντοπωλείο
– Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας
– Κοινωνικό Εστιατόριο
– Κοινωνικό Φαρμακείο
– Γραφείο Διαμεσολάβησης.
Σήμερα παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της δράσης για τιε τέσσερις πρώτες δομές, οι οποίες είναι αποτέλεσμα και της διοικητικής ευθύνης που έχει το Γραφείο Διαμεσολάβησης. Ταυτοχρόνως, κάθε Δομή χωριά ενεργεί για την ενίσχυση των δράσεών του, καθιστώντας τες σημαντικές και απαραίτητες για τους συμπολίτες μας με εμφανείς τις επιπτώσεις από τη κρίση.
Υπενθυμίζεται ότι, όποιοι επιθυμούν να συμβάλλουν στο τεράστιο έργο που επιτελείται, μπορούν να επικοινωνούν με τις αντίστοιχες Δομές, ως εξής:
1. Γραφείο Διαμεσολάβησης:
Ομήρου 6, Τρίκαλα, 42 100 (Εντός Δημοτικού Κτιρίου Αριστοτέλη Αντωνίου)
Τηλ: 24310 36900
2. Κοινωνικό Παντοπωλείο:
Άγιος Οικουμένιος, Τρίκαλα, 42 100 (Σεισμόπληκτα)
Τηλ: 24310 26880
3. Κοινωνικό Φαρμακείο:
Τρίκαλα, 42 100 (Παλιό Νοσοκομείο)
Τηλ: 24310 25600
4. Κοινωνικό Εστιατόριο:
Τρίκαλα, 42 100 (Παλιό Νοσοκομείο)
Τηλ: 24310 25400
5. Κ.Η.Φ.Α. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων):
Τρίκαλα, 42 100 (Παλιό Νοσοκομείο)
Τηλ: 24310 25604

Δες επίσης

Το πρόγραμμα της αυριανής (21/5) επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στην Π.Ε Τρικάλων

Την Τρίτη 21 Μαΐου, σε συνέχεια της εκδήλωσης της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ...

Αφήστε μια απάντηση