Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Η Ν.Δ Τρικάλων για τη φορολόγηση των αγροτών

Η Ν.Δ Τρικάλων για τη φορολόγηση των αγροτών

»Μετά την συνειδητή πολιτική εξαπάτηση του αγροτικού μας κόσμου, στο “διαβόητο” πλέον πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπου υποσχόταν κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων και στοιχείων των αγροτών και θέσπιση του αφορολόγητου μέχρι τις 12.000 ευρώ, σήμερα αναγκάζεται να παραδεχθεί πια “έξω από τα δόντια” ότι θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί την προκαταβολή του φόρου τους στο 50% και όχι στο 100% καθώς και φορολογικό συντελεστή 13%, κι όχι 26% ή 29% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

»Με άλλα λόγια, ομολογεί πλέον με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι μοναδικό ανάχωμα και “σωσίβιο” στην νέα φοροεπιδρομή, που ετοιμάζεται, είναι ο πραγματικά μεταρρυθμιστικός φορολογικός νόμος 4172/2013 της προηγούμενης Κυβέρνησης.
»Ένας νόμος, που προέβλεπε φορολογία των αγροτών μόνο με 13% επί του καθαρού εισοδήματος, θεσμοθετώντας τη δίκαιη συμμετοχή των αγροτών στην αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, ένας νόμος, που καταπολεμούσε τη φοροδιαφυγή, βάζοντας φραγμό στις στρεβλώσεις του παρελθόντος και ασφαλώς δεν φορολογούσε επ’ ουδενί τις Κοινοτικές Ενισχύσεις, που η δική του Κυβέρνηση, για πρώτη φορά στα χρονικά και ελαφρά τη καρδία, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το έπραξε.

»Έναν νόμο “αληθινό Παράδεισο” σε σύγκριση με τα μέτρα – ταφόπλακα για τους αγρότες, που διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, υπό την πίεση της οικονομικής κατάρρευσης, στην οποία κατήντησαν τη χώρα.

»Την ίδια ώρα «βαφτίζει» ως “μεταρρυθμίσεις”, όσα η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδίασε και εφάρμοσε.

»Όπως την εκχώρηση των κονδυλίων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Του συνιστούμε να διαβάσει προσεκτικά το ΠΑΑ της νέας ΚΑΠ, που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την προηγούμενη Κυβέρνηση, με το οποίο εκχωρούνταν ήδη από το 2014 πάνω από το 30% των πόρων της πλειοψηφίας των μέτρων για την αγροτική ανάπτυξη, στις Περιφέρειες.

»Αναφέρθηκε στην ανάγκη τόνωσης της κτηνοτροφίας. Του θυμίζουμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν αυτή, που αύξησε τα κονδύλια για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας κατά 30%, από τα 200 εκατ. του ΠΑΑ της περιόδου 2007-2013, στα 350 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015-2020.

»Θυμήθηκε ο κ. Τσίπρας και τους νέους αγρότες. Δε γνωρίζει προφανώς ότι στο ΠΑΑ της περιόδου 2015 – 2020 η προηγούμενη Κυβέρνηση ενέταξε πρόσθετα κονδύλια συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ, προτάσσοντας την ένταξη 16.000 νέων αγροτών στο επάγγελμα, με την αποδοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

»Μίλησε και για την ανάγκη υποστήριξης της αλιείας. Του θυμίζουμε ότι επί δικής μας διακυβέρνησης εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα 400 εκατ. ευρώ πόρων για την αλιεία.

»Καλούμε τον κ. Τσίπρα, να ζητήσει μία ειλικρινή συγγνώμη από τον αγροτικό μας κόσμο. Αυτόν, που θυσιάζει καθημερινά στον βωμό της εξυπηρέτησης των κρατικοδίαιτων κομματικών του ακροατηρίων. Και επιπροσθέτως, τον καλούμε να συντονιστεί επιτέλους με τον αρμόδιο αν. υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, ο οποίος μόλις δύο ημέρες πριν, δήλωνε ότι “έρχεται μία καταιγίδα που υπερδιπλασιάζει την φορολόγηση”, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επερχόμενη φορολογική λαίλαπα.
»Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να αποφεύγει να μιλά για σπορά και για καρπούς. Γιατί με την πολιτική του, το μόνο που έχει μέχρι σήμερα καταφέρει είναι να θερίζει θύελλες.
ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (20-26/5)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Θαλλελαίου μάρτυρος, Λυδίας της Φιλιππησίας  γιορτάζει: Λυδία * ...

Αφήστε μια απάντηση