Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ετοιμάζεται ο Δήμος Τρικκαίων ν’ αντιμετωπίσει την επέλαση του χιονιά
User comments

Ετοιμάζεται ο Δήμος Τρικκαίων ν’ αντιμετωπίσει την επέλαση του χιονιά

Εντατικά ετοιμάζεται ήδη ο Δήμος Τρικκαίων για το κύμα κακοκαιρίας που θα «υποδεχθεί» το νέο έτος. Από σήμερα το πρωί, η αρμόδια Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου έχει οργανωθεί πάνω στα σχέδια που από πέρυσι έχουν εκπονήσει, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αλ. Πολυμερόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, κ. Χ.ρ Μπύρας.
Ετσι, σε επίπεδο εξοπλισμού, μηχανημάτων και τεχνικών θεμάτων, από σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ύπαρξη σάκων άμμου και αλατιού. Εξοπλίστηκαν, επίσης, οχήματα με τα μηχανήματα καθαρισμού δρόμων από το χιόνι, ενώ άλλα μηχανήματα (π.χ. γκρέιντερ) ελέγχονται , προκειμένου να είναι έτοιμα. Διότι, σε επίπεδο οργάνωσης, ο Δήμος έχει χωριστεί σε τρία μέρη (οι δύο αντιδημαρχίες περιφέρειας και ο κεντρικός τομέας, δηλαδή η πόλη των Τρικάλων). Αυτό σημαίνει ότι γίνεται επιμερισμός των μηχανημάτων, προκειμένου, αναλόγως της κατάστασης που θα δημιουργηθεί, να μπορούν να δράσουν. Αλλιώς, δηλαδή, θα κινηθούν τα μηχανήματα, αν ο χιονιάς εμφανιστεί μόνο στα ημιορεινά του Δήμο μας, αλλιώς εάν φτάσει και στην πόλη. Πάντως, ειδικά στις γέφυρες των Τρικάλων και σε σημεία, όπου απαιτείται προσοχή, ήδη έχουν ετοιμαστεί σάκοι με άμμο, προκειμένου με την πρώτη νιφάδα χιονιού, να στρωθούν στα επικίνδυνα σημεία.
Η προετοιμασία αυτή γίνεται, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα και να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στον Δήμο, για κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες.

Από το γραφείο Τύπου

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας την Τετάρτη 17/7 και την Πέμπτη 18/7 σε δρόμους στο κέντρο ων Τρικάλων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι με βάση αποφάσεις της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ...

Αφήστε μια απάντηση