Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Υγεία / ΕΣΥ – Σε πολύμηνη αναμονή τα χειρουργεία λόγω ασφυξίας στα νοσοκομεία

ΕΣΥ – Σε πολύμηνη αναμονή τα χειρουργεία λόγω ασφυξίας στα νοσοκομεία

Το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όριά του με τα ράντζα να είναι καθημερινή εικόνα στους διαδρόμους των νοσοκομείων και το προσωπικό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση της πανδημίας. Την ίδια στιγμή non – COVID ασθενείς χρειάζεται να περιμένουν μήνες και χρόνια προκειμένου να χειρουργηθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Εκεί όπου οι λίστες αναμονής φτάνουν μέχρι και τους 36 μήνες.

Οι ασθενείς στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα

«Ορισμένα από τα χειρουργεία που αναβάλλονται είναι πολύ σοβαρά με ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν. Όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος στο MEGA αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν κενές θέσεις στις εντατικές, που είναι απαραίτητες για να σταθεροποιηθούν οι ασθενείς, μετά την επέμβαση».

«Ασθενείς που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο στρέφονται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονές. Από τη Μακεδονία, μέχρι την Αττική, την Πάτρα και την Κρήτη, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες», πρόσθεσε.

Αντιμέτωπος με το σοβαρότατο πρόβλημα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και ο 27χρονος Γιώργος Χατζηνικολάου. Ένας αθλητής που πρέπει να κάνει χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.

Μετά την απάντηση που εισέπραξε στο δημόσιο νοσοκομείο, ο ίδιος κατάλαβε πως ήταν μονόδρομος να πληρώσει για την εγχείρηση μια ιδιωτική κλινική.

Οι γιατροί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εξηγούν πως πλέον τίποτα δεν περνά από το χέρι τους.

Το ΕΣΥ βρίσκεται στο κόκκινο, με τον Γολγοθά που ανεβαίνουν non Covid ασθενείς να συνεχίζεται και να δείχνει ατελείωτος.

 

in.gr

Δες επίσης

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπισκότα γιατί κρίθηκαν μη ασφαλή

Σε ανάκληση παρτίδας μπισκότων προχωρά ο ΕΦΕΤ καθώς έπειτα από δειγματοληπτικό έλεγχο εντοπίστηκε συγκέντρωση της ουσίας κουμαρίνη πάνω από το επιτρεπτό ...