Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Έρχονται οι πρώτοι πρόσφυγες στο Κουτσόχερο

Έρχονται οι πρώτοι πρόσφυγες στο Κουτσόχερο

Πρεμιέρα – κατά πάσα πιθανότητα – σήμερα για τον προσφυγικό καταυλισμό στο Κουτσόχερο αφού Περιφέρεια και Δήμος Λαρισαίων έχουν ενημερωθεί από χθες πως επίκειται η έλευση περίπου 400 προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά όπου η κατάσταση τις τελευταίες ώρες είναι τεταμένη.

Ήδη το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκονται περίπου 5.000 πρόσφυγες ξεκίνησε η μεταφορά 500 σε κέντρο φιλοξενίας για Γιάννενα, ενώ εκτιμάται πως τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί μεταφορά και προς τη Λάρισα.

Οι νέοι πρόσφυγες που θα έρθουν να προστεθούν στους ακόμη περίπου 400 που βρίσκονται στη ROCA, έρχονται κυριολεκτικά στην ολοκλήρωση των υποδομών στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» οι οποίες είχαν καθυστερήσει τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο κεφάλαιο των υποδομών, η ηλεκτροδότηση, ολοκληρώνεται σήμερα.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ROCA;

Την ίδια ώρα πονοκεφαλιάζει τους συντονιστές η συμπεριφορά μερίδας μεταναστών στον χώρο των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ROCA, οι οποίοι αρνούνται τη μεταφορά τους στο Κουτσόχερο επικαλούμενοι «όχι καλές» συνθήκες διαβίωσης και απομόνωση.

Ο φόβος πρόκλησης απευκταίων καταστάσεων σε μία ενδεχόμενη επιχείριση αναγκαστικής μεταφοράς προβληματίζει, την ώρα που άπαντες αναμένουν τις επόμενες εντολές από τον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.
onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Δες επίσης

Σοκ στη Θεσσαλία: Απειλούσε με καραμπίνα την σύζυγο και το παιδί του – «Αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω»

Τον τρόμο έζησε μια γυναίκα μαζί με το μικρό παιδί της στο χωριό Ριζόμυλος, στην Θεσσαλία, ...

Αφήστε μια απάντηση