Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Ελλάδα / Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Η μεγάλη ανατροπή στην δεύτερη θέση – Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Η μεγάλη ανατροπή στην δεύτερη θέση – Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Μια μεγάλη ανατροπή έφερε η δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll για το Action24. Ύστερα από πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ πέρασε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει με σημαντική διαφορά στην πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 31,1%, ΠΑΣΟΚ 12,9%, ΣΥΡΙΖΑ 11,9%, ΚΚΕ 8,6%, Ελληνική Λύση 5,1%, Σπαρτιάτες 2,4%, Νίκη 3,2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,1%, ΜέΡΑ25 1,9%.

Στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 38,5%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΣΥΡΙΖΑ 14,7%, ΚΚΕ 10,6%, Ελληνική Λύση 5,9%, Νίκη 3,9%, Σπαρτιάτες 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, ΜέΡΑ25 2,4%.

Στην ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, το 40,2% απάντησε «καθόλου», το 29,8% «λίγο», το 23,2% «αρκετά» και το 5,1% «πολύ».


Αναφορικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνολικά το 42,7% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, ενώ συνολικά το 46,1% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Η ακρίβεια είναι το πρόβλημα που απασχολεί το 61,1% των ερωτηθέντων, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η οικονομία/ ανάπτυξη (38,4%) και η ανεργία (16,7%).

Το 50% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, ενώ το 39% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά.

Δες επίσης

Καραχάλιος κατά Καρυστιανού: «Έχει σύμβουλο μια γερόντισσα από τη Συρία που μιλάει Αραμαϊκά και μια αστρολόγο από το Χάρβαρντ»

Μόνο ως απίστευτα, για να μην πούμε εξωφρενικά, μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα κατέθεσε δημοσίως ...