Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων προς δυο υπουργούς για την στήριξη των επιχειρήσεων της Διάβας

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων προς δυο υπουργούς για την στήριξη των επιχειρήσεων της Διάβας

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, και τον Υπουργό Ανάπτυξης,  Κώστα Σκρέκα, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος, ζητώντας  την στήριξη των επιχειρήσεων στην Διάβα Καλαμπάκας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, από τις οποίες κατέρρευσε η γέφυρα απομονώνοντας ουσιαστικά το χωριό.

Ακολουθελι η επιστολή:

Κύριοι Υπουργοί, 

Με την παρούσα επιστολή εστιάζουμε στο υπαρκτό και μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Διάβας, μετά την καθίζηση που υπέστη η μοναδική γέφυρα που συνδέει τη Διάβα με την Καλαμπάκα, από την κακοκαιρία Daniel. Ο αποκλεισμός της Διάβας μετά την απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων και πεζών έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των επιχειρήσεων και των κατοίκων.

Η Διάβα, χωριό της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Μετέωρα εξαρτάται οικονομικά και σε μεγάλο βαθμό από τον Τουρισμό. Μετά το γεγονός λοιπόν, σημειώνουμε ότι παρατηρείται μείωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και κατά συνέπεια στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων, τουλάχιστον κατά 80%. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι στη Διάβα δραστηριοποιούνται παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες όπως κυλινδρόμυλοι, αρτοποιεία, οινοποιεία, βιοτεχνίες επίπλων, αλουμινοκατασκευών κλπ. που η διακοπή της οδικής σύνδεσης μέσω της γέφυρας, έχει δυσκολέψει σε τεράστιο βαθμό την μεταφορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων, εκτοξεύοντας παράλληλα και τα κόστη. 

Κύριοι Υπουργοί, 

Επιβάλλεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις της Διάβας και παρακαλούμε θερμά όπως σκύψετε στο πρόβλημα αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλίες για:   

  1. Αναστολή όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων τους, μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας.   
  2. Οικονομική Στήριξη των επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας χρηματοδότησης, ικανής για την αποζημίωση των διαφυγόντων κερδών τους.  

Δες επίσης

Ευχαριστήριο του Κ.Υ. Πύλης στην Συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας

Την Τετάρτη 24 Απριλίου παράδοθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιο ...