Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, προχθές στην πόλη των Τρικάλων, αφαίρεσε ένα κράνος μοτοποδηλάτου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, καθώς και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας έτερου ημεδαπού.

Η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα βρέθηκε πλησίον της οικίας του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο της.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συλληφθέντος, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και τα ευρήματα, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική κλοπή ποδηλάτων, βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν:

∙το αφαιρεθέν κράνος, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του,

∙ποδήλατα και εξαρτήματα αυτών (ρόδες, σέλες, τιμόνια κ.α.), κομμένες κλειδαριές και διάφορα εργαλεία και υλικά, όπως κόφτες μετάλλων, χρώματα σπρέι και διαβρωτικά χρώματος.

Από αυτά, προέκυψε ότι 6 ποδήλατα είχαν αφαιρεθεί κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2022 έως 07-01-2023 στα Τρίκαλα, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους, καθώς και ένα καρότσι και ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρεθεί την 01-01-2023 από εγκαταλελειμμένη οικία, ιδιοκτησίας ημεδαπού και τα οποία του αποδόθηκαν.

Επιπλέον, από την οικία του κατασχέθηκαν:

∙2 πιστόλια με γεμιστήρες, άνευ φυσιγγίων,

∙2 απενεργοποιημένες ρέπλικες περιστρόφου και πιστολιού,

∙1 απενεργοποιημένο περίστροφο με 6 φυσίγγια στο βυκίο του,

∙1 κυτίο με 250 μεταλλικά σφαιρίδια,

∙3 κυτία με 85 αβολίδωτα φυσίγγια,

∙44 φυσίγγια,

∙5 μαχαίρια,

∙1 αναδιπλούμενος σουγιάς,

∙1 διόπτρα, καθώς και

∙διάφορα εργαλεία (τροχοί, κόφτες, αλυσοπρίονα, δραπανοκατσάβιδα κ.α).

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των κατασχεθέντων, περιλαμβάνονται ποδήλατα και εξαρτήματά τους, καθώς και διάφορα εργαλεία, η κατοχή των οποίων ερευνάται και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες για τυχόν αναγνώρισή τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.