Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Διασωληνώθηκε 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή στο Ηράκλειο

Διασωληνώθηκε 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή στο Ηράκλειο

H 17χρονη διασωληνώθηκε σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο μετά από αλλεργικό σοκ, που της προκάλεσε ανακοπή. Βρισκόταν στην πόλη στα πλαίσια σχολικής εκδρομής…

Στο κόκκινο η αγωνία για τη ζωή 17χρονης που διασωληνώθηκε σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Η άτυχη μαθήτρια υπέστη αλλεργικό σοκ στο ξενοδοχείο που βρισκόταν με συμμαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου της, στα πλαίσια σχολικής εκδρομής στην πόλη και έπαθε ανακοπή. Ταχύτατα έφτασε ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο Βενιζέλειο. Για όλα όσα έγιναν έχουν ήδη ενημερωθεί και οι γονείς της ανήλικης, με τους γιατρούς να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της.

Το πιθανότερο είναι το αλλεργικό σοκ να προκλήθηκε στον οργανισμό της από κάποιο τρόφιμο που κατανάλωσε στο ξενοδοχείο. Θα γίνει έρευνα αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η κατάσταση της 17χρονης. Με εκπαιδευτικούς και συμμαθητές της ανήλικης να «κρέμονται» από τα χείλη των γιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί. Η 17χρονη μαθήτρια που είχε έρθει εκδρομή με το σχολείο της στο Ηράκλειο, από άλλη περιοχή της χώρας, υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο.

Η μαθήτρια κατέρρευσε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει το σχολείο της, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ. Η 17χρονη διασωληνωμένη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κοπέλα φαίνεται πως κατανάλωσε κάποιο τρόφιμο το οποίο της προκάλεσε το αλλεργικό σοκ και στη συνέχεια έπαθε την ανακοπή.

Πηγή: cretalive.gr

 

Δες επίσης

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Γιατί διαμαρτύρονται – Δείτε φωτογραφίες

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής (17/05), δεκάδες αστυνομικοί εκφράζοντας τη διαφωνία ...