Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Δάνειο …μαμούθ θα πάρει ο Δήμος Τρικκαίων

Δάνειο …μαμούθ θα πάρει ο Δήμος Τρικκαίων

Στην έγκριση της σύναψης δανείου ισοσκέλισης του προϋπολογισμού του Δήμου Τρικκαίων για το οικονομικό έτος 2016 προχώρησε σήμερα το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων.
Οπως κατέγραψε το trikaladay η απόφαση ελήφθη με τις ψήφους της παράταξης της πλειοψηφίας, ενώ καταψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πλην του Γ. Μητσιούλη που ψήφισε παρών.
Πρόκειται για δάνειο ύψους 11 εκατ. ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, για την αναχρηματοδότηση των παλιών δανείων και την εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών του Δήμου.
Οπως είναι γνωστό, υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων για την πληρωμή προμηθευτών, εργολάβων και εργαζομένων και συχνά πυκνά έρχονται κατασχετήρια σε βάρος του Δήμου.
Αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημ. Παπαστεργίου μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι το συγκεκριμένο δάνειο.
Ομως, το δάνειο θα πρέπει να αποπληρωθεί και με δεδομένο την υποχρηματοδότηση του Δήμου από την κεντρική διοίκηση, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα, κάτι που επισήμανε ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος, στην τοποθέτησή του, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη δημοτική αρχή, σημειώνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί ο Δήμος να πληρώσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και να βρεθεί σε πλήρη οικονομικό αδιέξοδο

Δες επίσης

Στον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Μετεώρων

Τον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος. Στη διάρκεια της ...

Αφήστε μια απάντηση