Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / «Χωριάτικη» τυρόπιτα με μυρωδικά – Σα να βγήκε απ’ τον φούρνο της γιαγιάς!

«Χωριάτικη» τυρόπιτα με μυρωδικά – Σα να βγήκε απ’ τον φούρνο της γιαγιάς!

Αυτή είναι μια κλασσική, παραδοσιακή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με μυρωδικά σαν να βγήκε από το φούρνο της γιαγιάς!

Υλικά

Για το φύλλο

  • 1/5 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
  • 1 κ.γ. ξερή μαγιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 250 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 1/5 κιλό λευκό αγελαδινό τυρί
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • πάπρικα γλυκιά
  • πιπέρι μαύρο
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι και τη μαγιά και προσθέτουμε λίγο λίγο όσο αλεύρι χρειάζεται. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αλευρώνουμε τη ζύμη και τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα για μια ώρα.
  • Εν τω μεταξύ θρυμματίζουμε το τυρί και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και το καθένα σε 3 μικρότερα. Ανοίγουμε φυλλαράκια λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και στρώνουμε τα μισά σε ένα λαδωμένο ταψί.
  • Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στη δεύτερη από κάτω θέση του φούρνου.

kitchenqueen.gr

 

Δες επίσης

Τι πρέπει να προσέχετε όταν ψήνετε στα κάρβουνα

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το έθιμο επιβάλλει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, είτε αρνί, είτε κατσίκι, ...