Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Άρθρα / 3 τρόποι για να καθαρίσεις τα καμένα τηγάνια της κουζίνας σου

3 τρόποι για να καθαρίσεις τα καμένα τηγάνια της κουζίνας σου

Δείτε πως μπορεί μια νοικοκυρά ή ένας νοικοκύρης αντίστοιχα να κάνει σαν καινούργια τα τηγάνια του!

Χοντρό αλάτι
Αφού μουλιάσετε το τηγάνι σας σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά, πασπαλίζετε με αλάτι, κατά προτίμηση χοντρό. Στη συνέχεια με ένα βρεγμένο σφουγγάρι αρχίζετε το τρίψιμο. Το αλάτι δρα σαν πίλινγκ και βοηθάει τα καμένα λίπη να απομακρυνθούν ευκολότερα. Αν οι λεκέδες επιμένουν, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Ξεπλένετε και έτοιμο.

Ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων

Αφού μουλιάσουμε και πάλι στο τηγάνι μας σε ζεστό νερό, ξεπλένουμε με καθαρό νερό. Στη συνέχεια πιάνουμε μια ταμπλέτα πλυντηρίου και τρίβουμε το εσωτερικό του τηγανιού. Προσοχή η ταμπλέτα πλυντηρίου πρέπει να είναι από τις τετράγωνες με τη μία πλευρά άσπρη και την άλλη πλευρά μπλε (ή όλη ένα χρώμα) και όχι από αυτές που έχουν μέσα κάποιο υγρό. Τρίβουμε μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα καμένα υπολείμματα και στη συνέχεια ξεπλένουμε με ζεστό νερό.

Αλουμινόχαρτο και μαγειρική σόδα
Αφού μουλιάσουμε σε ζεστό νερό το καμένο μας τηγάνι, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε και ελάχιστο ζεστό νερό για να σχηματιστεί μια πάστα μαγειρικής σόδας. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το τσαλακώνουμε και το χρησιμοποιούμε σα σφουγγάρι τρίβοντας την εσωτερική επιφάνεια του τηγανιού. Συνεχίζουμε το τρίψιμο μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα καμένα υπολείμματα και στη συνέχεια ξεπλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

 

youweekly.gr

Δες επίσης

Κάντε την τραπεζαρία σας να λάμψει με αυτόν τον οικονομικό και οικολογικό τρόπο

Και ποιος δεν έχει στο σπίτι του τουλάχιστον ένα έπιπλο (μικρό ή μεγάλο) από σκούρο ...