Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Έκτακτοι επισκέπτες στο σπίτι; – Καθαρίστε το σε 15 λεπτά

Έκτακτοι επισκέπτες στο σπίτι; – Καθαρίστε το σε 15 λεπτά

Κανονίσατε τελευταία στιγμή να έρθει κόσμος στο σπίτι όμως δεν έχετε προετοιμαστεί αναλόγως; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε γιατί υπάρχει λύση να καθαρίσετε όλο το σπίτι σε μόλις 15 λεπτά! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ακολουθήστε τα παρακάτω tips!

 

Βάλτε μουσική Καταρχάς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε να παίζει μία playlist με τα αγαπημένα σας γρήγορα τραγούδια έτσι ώστε να σας δίνουν την ώθηση να κάνετε πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα τις δουλειές σας. Εννοείται πως δεν επιτρέπεται να σταματάτε για να χορέψετε… εκτός αν έχετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο.

Ετοιμάστε τα εργαλεία σας Καλό είναι να έχετε έτοιμο έναν κουβά με όλα τα απαραίτητα καθαριστικά για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα βάλτε στον κουβά πετσέτες τις οποίες έχετε για καθάρισμα, ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, ένα καθαριστικό για τζάμια και ένα ξεσκονόπανο. Πάρτε τον κουβά σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού πηγαίνετε. Έτσι, δε θα χρειάζεται να πηγαινοέρχεστε κάθε φορά από δωμάτιο σε δωμάτιο για να παίρνετε τα απαραίτητα.

Βάλτε χρονόμετρο Έχετε 4-5 δωμάτια να καθαρίσετε; Χωρίστε το χρόνο σας σε ίσα μέρη και αφιερώστε ίσο χρόνο σε κάθε ένα από τα δωμάτιά σας. Με το που χτυπάει το ρολόι πηγαίνετε στο επόμενο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι καθαρίσατε όλο το σπίτι και όχι μόνο τα μισά δωμάτια.

Καθαρίστε με τη φορά του ρολογιού Ξεκινήστε από όποιο δωμάτιο θέλετε και έπειτα πηγαίντε στο επόμενο σύμφωνα με τη ροή του σπιτιού σας προς τη φορά του ρολογιού. Πηγαίνοντας από το ένα δωμάτιο σε ένα άλλο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του σπιτιού χάνετε πολύτιμο χρόνο. Όσο περνάει ο καιρός το μονοπάτι που ακολουθείτε θα σας γίνει δεύτερη φύση και έτσι θα γίνεστε όλο και πιο γρήγοροι.

Σκουπίστε Φυσικά το γρήγορο καθάρισμα δεν περιλαμβάνει και σφουγγάρισμα. Βγάλτε την ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε όλο το σπίτι με γρήγορες κινήσεις. Μην κάνετε λεπτομέρειες. Δώστε έμφαση στις μεγάλες επιφάνειες για να μην χάνετε χρόνο. Η είσοδος του σπιτιού είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρή.

Ξεσκονίστε μόνο τα σημεία που φαίνονται περισσότερο Ή αλλιώς η μέθοδος της πεθεράς. Σίγουρα δεν έχετε χρόνο να ξεσκονίσετε όλο το σπίτι λεπτομερώς. Επικεντρωθείτε, λοιπόν, περισσότερο στα πιο εμφανή σημεία. Τα λευκά πορτατίφ και τα μαύρα, ξύλινα τραπεζάκια έχουν την τάση να δείχνουν περισσότερο τη σκόνη που έχουν μαζέψει. Έτσι, καλό είναι να ξεκινήσετε από αυτά.

Γεμίστε τα καλάθια σας Μέσα σε μόλις 15 λεπτά δεν προλαβαίνετε να βάζετε τα πάντα στη θέση τους. Kάθε δωμάτιο του σπιτιού σας καλό είναι να έχει ένα ντουλαπάκι ή έστω ένα καλάθι στο οποίο θα μπορείτε να αποθηκεύετε ό,τι περισσεύει (βιβλία, παιχνίδια, παπούτσια, κάλτσες).

Ψεκάστε και προχωρήστε Ψεκάστε με το πολυκαθαριστικό σας όλες τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το να κάτσει για λίγο. Συνεχίστε τις δουλειές σας και περάστε μετά από λίγη ώρα όλες τις επιφάνειες με ένα πανί.

spirossoulis.com

Δες επίσης

«Κόα Ταξίδι για τη διάσωση των κόσμων» – Η Μαγεία του Νέου Παιδικού Μυθιστορήματος από τις σελίδες στις νότες…

Συναντήστε τον Ζώη Κατσίκη, έναν νεαρό συγγραφέα, που όνειρο του ήταν να γίνει μπασκετμπολίστας και… ...