Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Highline στα Μετέωρα – Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Highline στα Μετέωρα – Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Το Slackline (περπάτημα στη γραμμή) είναι ένα σύγχρονο άθλημα που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές. Είναι ένα διασκεδαστικό και συγχρόνως συναρπαστικό χόμπι, που μπορεί να σε βοηθήσει να δουλέψεις επάνω στον ψυχικό και σωματικό έλεγχο.

Το Slackline είναι ένα καινοτόμο άθλημα που οι περισσότεροι από τους Έλληνες δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Στην Ελλάδα, τα πρώτα βήματα προς το συγκεκριμένο άθλημα έγιναν το 2009 στα Μετέωρα, ωστόσο πρόσφατα το Slackline άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλή και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τί είναι όμως το Slackline;

Ο αθλητής προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε έναν ιμάντα ή σε ένα σκοινί, δεμένο μεταξύ δύο δέντρων ή δομών στήριξης και στην προσπάθειά του να ισορροπήσει πάνω του, γυμνάζει όλα τα σημεία του σώματός του και παράλληλα αυξάνει την ισχύ της εστίασής του, ενώ βελτιώνει και την αντοχή του σώματος. Προήλθε μέσα από την ορειβασία κατά τη διάρκεια του 1980 και κατά τη διάρκεια των ημερών της ξεκούρασής τους οι ορειβάτες είχαν την ιδέα να δέσουν τα σχοινιά αναρρίχησης ανάμεσα σε δέντρα για να παρατηρήσουν αν θα μπορούσαν να ισορροπήσουν.

Τα είδη του Slackline

Το πιο διαδεδομένο είδος του αθλήματος είναι το Trickline. Ο καθένας μπορεί να δέσει σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, μεταξύ δύο σημείων βέβαια σε ασφαλή περιοχή και πάντα σε μικρή απόσταση από το έδαφος. Οι Βολιώτες φαν του αθλήματος κατά διαστήματα συγκεντρώνονται στο Πολιτιστικό Αλσος (Ελικοδρόμιο) και πραγματοποιούν κόλπα πάνω στον ιμάντα.

Μία άλλη μορφή είναι το Highline. Οι φίλοι του αθλήματος και πιο τολμηροί δένουν σε μεγάλες αποστάσεις από το έδαφος ή το νερό. Πολλοί θεωρούν πως το highline να είναι το αποκορύφωμα του αθλήματος. Οι αθλητές για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια φορούν μία ζώνη αναρρίχησης που συνδέεται με ένα σχοινί το οποίο κατ’ επέκταση συνδέεται με τον ιμάντα. Το συγκεκριμένο είδος πραγματοποιείται σε περιοχές του Πηλίου, καθώς επίσης και στα Μετέωρα.

Το τρίτο πολύ ωραίο είδος του αθλήματος είναι το Waterline. Waterline είναι το slacklining πάνω από το νερό. Αυτός είναι ένας εκ των διασκεδαστικότερων τρόπων αφού συνδυάζει το νερό με την ισορροπία και δίνεται η ευκαιρία στους αθλητές να κάνουν κόλπα διάφορα κόλπα πάνω από τη θάλασσα.
Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές και κόβουν την ανάσα

Δες επίσης

Δημοτικό Συμβούλιο Τρικαλων: Ο Χρήστος φεύγει η Νατάσα έρχεται…

Αλλαγές έρχονται στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων μετά την απόφαση παραίτησης του ...

Αφήστε μια απάντηση