Δευτέρα, 6 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Διατροφή (σελίδα 2)

Διατροφή

Καλοκαιρινή δίαιτα: Διατροφικά tips για εύκολο αδυνάτισμα

Είτε έχετε ξεκινήσει να περνάτε χρόνο στην παραλία, είτε λιάζεστε δίπλα στην πισίνα, είτε απλώς προσπαθείτε να βελτιώσετε τη διατροφή σας αυτό το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να θέσετε σε προτεραιότητα την επαρκή ενυδάτωσή σας και να ενσωματώσετε φρέσκα, εποχιακά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας. Άλλωστε, με όλη αυτή την ...

Διάβασε περισσότερα »

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπανάνα και σοκολάτα που θα το φτιάχνετε συνέχεια

Το γλυκό ψυγείου σοκολάτα – μπανάνα είναι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο. Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψουν μεγάλοι και μικροί. Υλικά -1 πακέτο κακάο -3 ποτήρια φρέσκο γάλα -2 ή 3 μπανάνες -2 πακέτα μπισκότα κακάο (όποιας μάρκας επιθυμείτε) Γκαναζ μισό ποτήρι τσαγιού κρέμας γάλακτος 80 γρ. μαύρης σοκολάτας ή ...

Διάβασε περισσότερα »

Εύκολο κέικ με σοκολάτα και φιστίκια για ξαφνικές επισκέψεις, έτοιμο σε 6 λεπτά

Το σοκολατένιο κέικ με φιστίκια είναι ένα γλυκό σνακ που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ενώ είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του. Υλικά για το γλυκό: 220 γρ αλεύρι 30 γραμμάρια κακάο 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ 130 γραμμάρια ζάχαρης 100 ml ελαιόλαδο 300 ml ζεστό νερό Υλικά ...

Διάβασε περισσότερα »

Ντομάτες με αυγά -Η πιο κλασική συνταγή της γιαγιάς και το μυστικό της

Υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι ταυτισμένα με το καλοκαίρι. Ενα από αυτά, αδιαμφισβήτητα, οι ντομάτες με αυγά. Η κλασική συνταγή της γιαγιάς λοιπόν…   Αγαπημένο και εύκολο φαγητό, μια συνταγή που φτιάχνεται στο άψε σβήσε, ιδανική για την επιστροφή στο σπίτι μετά από το μπάνιο. Μια συνταγή που φυσικά έχει ...

Διάβασε περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Πέντε κινήσεις-κλειδιά για να μην αλλοιώνονται τα τρόφιμα το καλοκαίρι

O ΕΦΕΤ με αφορμή το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός τροφιμογενών λοιμώξεων έχει διεθνώς καταγραφεί ως αποτέλεσμα ακατάλληλου χειρισμού τροφίμων στο σπίτι συγκέντρωσε ερωτήσεις καταναλωτών και δίνει απαντήσεις.   Κατάλληλες απαντήσεις από τον ΕΦΕΤ που θα βοηθήσουν στον ασφαλή χειρισμό των τροφίμων στο σπίτι ώστε να προασπίζεται η υγεία όλων των ...

Διάβασε περισσότερα »

Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου, χωρίς ψήσιμο, με τρία μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά

Γλυκό ψυγείου: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Μπορείτε να κάνετε γλυκό ψυγείου, το οποίο δεν χρειάζεται ψήσιμο και μπορεί να γίνει έτοιμο μέσα σε πέντε λεπτά. Αναλυτικότερα, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προαναφερθείσα συνταγή: Γλυκό ψυγείου – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της ...

Διάβασε περισσότερα »

Προφιτερόλ ταψιού: Εύκολη “μαμαδίστικη” συνταγή για την απόλυτη απόλαυση που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Προφιτερόλ ταψιού: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, δροσιστικό και γευστικό γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Δοκιμάστε να φτιάξετε προφιτερόλ, το οποίο γίνεται στο ταψί και φτιάξτε τη διάθεση τη δική σας και των οικείων σας. Αναλυτικότερα: Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της ...

Διάβασε περισσότερα »

Μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού: Εύκολη και λαχταριστή συνταγή που θυμίζει καλοκαίρι

Μπισκοτόγλυκο: Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό, το οποίο να σας συντροφεύει γευστικά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα από τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για τη συγκεκριμένη συνταγή: Μπισκοτόγλυκο – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά ...

Διάβασε περισσότερα »

Σορμπέ καρπούζι: Εύκολο και νοστιμότατο παγωτό με ελάχιστες θερμίδες, έτοιμο σε 5 λεπτά

Σορμπέ καρπούζι: Η καλοκαιρινή περίοδος θέλει μπάνια, ποτά και διασκέδαση. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φάτε ένα ευχάριστο παγωτό, όταν βγείτε από τη θάλασσα ή όταν ζεσταίνεστε ιδιαίτερα; Για να το πετύχετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα: Σορμπέ καρπούζι – Συνταγή για γλυκό: ...

Διάβασε περισσότερα »

50.000 ευρώ το κιλό: Το παράνομο κυνήγι του φυτού της ελληνικής γης που αξίζει χρυσάφι

Στις περιοχές της Ελλάδας πέριξ του Γράμμου οι κάτοικοι το αποκαλούν «δρακάκι». Κάποιοι προτιμούν τον πιο επιστημονικό όρο πρίμουλα, όπως είναι η επίσημη ονομασία του. Έξω στις αγορές, όμως, το γνωρίζουν ως «Λουλούδι του Δαρβίνου», που ίσως είναι πολύ πιο ενδεικτικό για την τεράστια αξία του. Εκτιμάται ότι στο εμπόριο ...

Διάβασε περισσότερα »