Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με επίθεση του Χάρη Μαντέλλου κατά του Χρ. Λάππα

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με επίθεση του Χάρη Μαντέλλου κατά του Χρ. Λάππα

Χαμός έγινε στη σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων με θέμα την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος του «Φυσάει Κόντρα», Χάρης Μαντέλλος εξαπέλυσε δριμεία φραστική επίθεση κατά του πρώην δημάρχου Χρ. Λάππα αλλά και του πρώην αντιδημάρχου Θεοδ. Σπανού τους οποίους και κατηγόρησε ότι ευθύνονται καθώς συναίνεσαν ως δήμαρχος και αντιδήμαρχος στην κατάργηση του σώματος της Δημοτικής Αστυνομίας και στην απόλυση των δημοτικών αστυνομικών που έγινε επί της μνημονιακής κυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα η ένταση ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχ. Μπάρδας αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τελικά το Δ.Σ ενέκρινε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και την αποδοχή των 12 αιτήσεων πρώην δημοτικών αστυνομικών να επιστρέψουν στην υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι πριν την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας υπηρετούσαν σ΄ αυτή 35 συνολικά άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση προκλήθηκε όταν ο πρώην πρόεδδρος της ΠΑΔΥΘ Γ. Στουρνάρας έφερε ως εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της αποδοχής των απορριμμάτων του νομού Ηλείας στο ΧΥΤΑ Τρικάλων!

Κάτοικοι της περιοχής του πρώην Δήμου Παληοκάστρου εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους στο όλο θέμα, το οποίο τελικά αναβλήθηκε για την προσεχή Τρίτη, όταν θα είναι παρών στη συνεδρίαση και ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΑΔΥΘ Δημ. Παπαστεργίου ο οποίος σήμερα απουσίαζε.

Πάντως η δημοτική αρχή δια του δημάρχου υποστηρίζει ότι ο ΧΥΤΑ Τρικάλων μπορεί να δεχτεί στο πλαίσιο αλληλεγγύης μια ποσότητα απορριμμάτων και για ένα μήνα από το Δήμο Πύργου Ηλείας που αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Δες επίσης

Αρχισαν τα εσωκομματικά πυρά στην Ν.Δ Τρικάλων. Στελέχη στρέφονται κατά του προέδρου της ΝΟΔΕ

Το σχόλιο του για τον νυν πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κώστα Τρέλλη έκανε μιλώντας σήμερα στη ...

Αφήστε μια απάντηση