Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Ακυρώθηκε η απόφαση της δημοτικής αρχής Τρικάλων για τη νέα ΔΕΚΑ

Ακυρώθηκε η απόφαση της δημοτικής αρχής Τρικάλων για τη νέα ΔΕΚΑ

Δυσάρεστη εξέλιξη για τη δημοτική αρχή Τρικάλων είχε η υπόθεση επανασύστασης της πρώην ΔΕΚΑ.
Όπως αποκαλύπτει το trikaladay η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας απέρριψε τη σύσταση της νέας δημοτικής επιχείρησης, αποδεχόμενη την ένσταση που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Τραγάνης και Γιώργος Στουρνάρας.
Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι δεν έγινε σωστά η διαδικασία σύστασης της νέας δημοτικής επιχείρησης καθώς ο νόμος προβλέπει δυο εκτιμητές και όχι έναν για τα περιουσιακά στοιχεία που εκχωρούνται από το Δήμο.
Επίσης η Αποκεντρωμένη δεν δέχθηκε την διόρθωση που απέστειλε εκ των υστέρων η δημοτική αρχή που έβαλε τελικά δυο εκτιμητές καθώς δεν είχε περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο
Να σημειωθεί ότι όταν ήρθε το θέμα για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς στην πρώτη συνεδρίαση δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία, από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ειδικότερα από τον κ. Τραγάνη που σημειωτέον είχε διατελέσει τελευταίος πρόεδρος της ΔΕΚΑ πριν αυτή κλείσει και μεταφερθούν οι υπηρεσίες και το προσωπικό στο Δήμο, είχαν επισημανθεί κατά κόρον οι παραλείψεις αλλά τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες επέμεναν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο.
Τελικά δεν είχαν δίκιο οπότε και θα πρέπει να ληφθεί νέα απόφαση με βάση τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Δες επίσης

Τρικαλινός γιατρός αναλαμβάνει υποδιοικητής στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στ. Ελλάδας

Ενας ακόμα Τρικαλινός αξιοποιείται αναλαμβάνοντας τη θέση του υποδιοικητή στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. ...

Αφήστε μια απάντηση