Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Πρωτιές για Τσάκωνα Νικόλ στην Κρήτη

Πρωτιές για Τσάκωνα Νικόλ στην Κρήτη

Στην 2η θέση με 154 βαθμούς βρίσκεται η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας

το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων που διεξάγεται στο Ηράκλειο. Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από την Τσεχία που έχει 176 βαθμούς ενώ την ακολουθεί η Πορτογαλία με 142. Την πεντάδα συμπληρώνουν Βέλγιο και Ιρλανδία με 134 και 133 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας πήρε τη νίκη στα 100 μ. και χάρισε και εκείνος με τη σειρά του 12 βαθμούς στην Ελλάδα, στον αγώνα που κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την άνοδο στην Σουπερ Λίγκ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο 25χρονος σπρίντερ, που ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 10,32 περιμένει τα 200μ. όπου και στις 5 Ιουνίου (Diamond League στη Ρώμη) έκανε ατομικό ρεκόρ με 20,09 και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Πρώτη θέση και 12αρι στην Ελλάδα έδωσε και η Βούλα Παπαρχήστου στο τριπλούν γυναικών, η οποία με άλμα στα 13,79 μ. πήρε τη νίκη.

«Είμαι ενθουσιασμένη με τη μεγάλη αγκαλιά του κόσμου και τον τρόπο που μας υποδέχτηκε στο Παγκρήτιο. Σε τέτοιες συνθήκες χαίρεσαι να αγωνίζεσαι. Στόχος ήταν οι βαθμοί για την ομάδα που βέβαια συνοδεύτηκαν από τη νίκη μου και ότι βελτιώνομαι από αγώνα σε αγώνα. Αφιερώνω τη νίκη μου στην 8μηνη κόρη μου», ήταν τα λόγια της μετά τη νίκη της.

Ακόμα μια πρώτη θέση έδωσε στην Ελλάδα η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία με 4,65 μ. κέρδισε στο άμα επί κοντό των γυναικών. Μάλιστα η ελληνίδα αθλήτρια προσπάθησε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ όμως δεν κατάφερε να περάσει τα 4,82 μ. του πήχη.

Πρώτος τερμάτισε και ο Λούις Τσάτουμας στο άλμα εις μήκος, ο οποίος με άλμα 7,77 πήρε τη νίκη και πρόσθεσε 12 βαθμούς.

Στην δεύτερη θέση κατετάγη ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία ανδρών με βολή στα 72,55 μ., που αποτελεί επίσης και ατομικό ρεκόρ.

«Είμαι ευχαριστημένος από την επίδοσή μου και τη θέση μου. Ήταν ένα καλό πλασάρισμα στη 2η θέση για να δώσει βαθμούς στην εθνική ομάδα. Το κοινό ήταν πολύ ενθουσιώδες και με βοήθησε στην προσπάθειά μου. Άλλωστε εδώ είναι το αγαπημένο μου μέρος, στην πατρίδα μου την Κρήτη όπου χαίρομαι να αγωνίζομαι. Συνεχίζουμε την προετοιμασία με τον προπονητή μου και στόχος μας τώρα είναι το Πανευρωπαϊκό στο Ταλίν», είπε.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε και η ομάδα στα 4Χ100 μ. Γυναικών, με τις Γάτου, Κοκλώνη, Φέρρα, Μπελιμπασάκη να ολοκληρώνουν την κούρσα τους με 43.80 και να προσθέτουν 11 βαθμούς στην προσπάθεια της χώρας μας.

Ακόμα 11 βαθμούς για δεύτερη θέση έδωσε ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος με το 2,28 ήταν πήρε 11 βαθμούς για την χώρα μας.

Διάκριση για την Ελλάδα έφερε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου όπου με βολή στα 54,28 μ. αναδείχθηκε τρίτη στη δισκοβολία γυναικών. Η επιτυχία της χάρισε στη χώρα μας 10 βαθμούς.

«Δεν ήμουν στην καλύτερη κατάσταση, έδωσα όμως βαθμούς στην ομάδα μου με την 3η θέση που πήρα. Η φιλοξενία στο νησί είναι πολύ καλή. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που είναι τόσο ένθερμοι και μας υποστήριξαν στην προσπάθειά μας. Στη συνέχεια θα αγωνιστώ στη Σλοβενία και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα», είπε μετά το τέλος των προσπαθειών της.

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".